Hlavní obsah

Nové knihy: Bishopová, Johnsová a Hášová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce knih tohoto týdne najdeme publikace věnované hlavně mezilidským vztahům. V jednom románu zjistí hrdinka, která obětovala vše rodině, že jí je manžel nevěrný, jinde hlavní postavu pronásleduje břemeno minulosti, stejně jako muže, jenž hledá svou ztracenou manželku a dozvídá se o ní temná tajemství. Kromě toho se můžeme těšit i na průvodce po národních parcích Evropy, nebo po Praze. A navrch ještě na básně emeritního básníka metropole Víta Janoty.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Joy Fieldingová: Hospodyně

Jodi Bishopová je úspěšnou realitní makléřkou a živitelkou rodiny. Harrison, její manžel, na ni kvůli tomu žárlí. Kdysi měl své velké sny, ale teď je jen průměrným spisovatelem. Hlavní hrdinku nebaví neustálá snaha sladit chod rodiny, náročnou práci a potřeby vlastních rodičů. Její matka má totiž Parkinsonovu chorobu a zatím se o ni zvládá starat Vic, Jodiin otec. Taky však už není nejmladší a neustálá péče o manželku jej vyčerpává. Uvítal by pomoc. Jodi se proto rozhodne najmout pro své rodiče hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí?

Ikar, 352 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Milly Johnsová: Mezi mlýnskými kameny

Shay Bastableová je žena ve středním věku, která se stále obětuje pro druhé. Ze všech sil podporuje svého manžela Bruce, stará se o stárnoucí matku i o své již dospělé děti. Zapomíná přitom úplně na svůj vlastní život. Náhle však přijde šok a vystřízlivění. Zjistí, že ji manžel podvádí s její nejlepší kamarádkou, které také po jejím rozvodu pomáhala. Shay se však brzy vzchopí. Místo aby se zhroutila, bere svůj další život do vlastních rukou a radikálně ho změní.

Ikar, 392 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Brian Gade Larsen, Lone Ildved: Průvodce národními parky - Evropa

Nepostradatelný průvodce pro opravdové milovníky přírody, cestovatele a hikery představuje 336 nádherných tras napříč národními parky jižní a jihozápadní Evropou, Alpami a Kanárskými ostrovy.

Provede vás horskou divočinou i podél rozbouřených pobřeží a seznámí vás s místní unikátní faunou a florou. Detailní mapy, výškové profily a rozbory tras vám zase pomohou s výběrem nejlepšího výletu.

Universum, 664 stran, 999 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Rostislav Košťál: Fotografie 1963-2023

Rostislav Košťál patří k nejvýraznějším českým fotografům uplynulého půlstoletí, ačkoliv se fotografií nikdy přímo neživil. Hvězdný start zažil jako člen skupiny Epos (s Jiřím Horákem, Františkem Maršálkem a Petrem Sikulou), která na počátku normalizace udala styl české inscenované fotografii.

Od devadesátých let se pak Košťál neustále vrací fotografovat na známá místa s novými modelkami, aby tím opěvoval jejich vzájemně rezonující krásu.

Tato obsáhlá jubilejní publikace shrnuje jeho tvorbu od počátků až do současnosti s doprovodem textů jeho souputníků, přátel i odborníků.

Universum, 256 stran, 999 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Jitka Slavíková: Životní (s)milníky

Karolína je mladá žena, která stejně jako většina ostatních mladých žen hledá lásku. Nebo aspoň něco, co by k ní mělo blízko. A adeptů na pana Pravého potkává spoustu. Jenže i když se všichni v prvních týdnech vztahu zdají jako princové na bílém koni a nevidí na nich jedinou chybičku, jak poblouznění opadá, na povrch vyvstávají nedostatky, přes něž takzvaně „nejede vlak“…

Vlastně jí připadá, že její život je nekonečná přehlídka nepovedených milostných dobrodružství a znovu a znovu se ocitá zase na začátku. Potká nakonec toho, kterého ráda přijme i se všemi chybami?

Ikar, 200 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Caroline Bishop: Ztracená kapitola

Anglie, současnost: Osmdesátiletá umělkyně Florence Carterová je se svým životem spokojená. Dny na sklonku života tráví tvorbou rafinovaných linorytů ve společnosti kocoura, psa a mladé sousedky Alice, tiché a úzkostné dívky. Když ovšem Flo zjistí, že její dávná ztracená přítelkyně vydala knihu o letech společně prožitých ve francouzském penzionátu, cítí povinnost odhalit roušku tajemství z minulosti a vydává se v doprovodu Alice a její matky do Francie. Po příjezdu do Lyonu se však hluboko zasutá pravda ukáže jako příliš těžké břemeno. Palčivý, emocemi nabitý román o síle přátelství. Jeho poselstvím je zpráva, že nikdy není pozdě rozepsat nový příběh.

Metafora, 328 stran, 499 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Mattia Corrente: Annin útěk

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická návštěva míst, kde spolu s Annou bydleli, ale také cesta v čase, do vzpomínek na klíčové okamžiky jejich společného soužití. Během ní se Severino bude muset vypořádat nejen s mnoha překvapivými skutečnostmi o své nečitelné manželce, jež postupně vyplynou na povrch, ale i s přízraky mužů a žen, kterými se on a Anna mohli stát, kdyby jim okolnosti umožnily rozhodnout se v životě jinak.

Metafora, 264 stran, 349 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Klára Hášová, David Černý: Pražský (k)rok Kláry Hášové

S touto publikací si užijete Prahu trochu jinak. Autorka, známá influencerka, spisovatelka a fotografka, provede čtenáře její milovanou Prahou a prostřednictvím poetického vyprávění a krásných fotografií představí město trochu jinak.

V publikaci nechybí známé i méně známé legendy o magistru Kellym, drbně Anně a zamilovaných holkách Toničce a Pepičce z Kampy. Znovu objevte Nový Svět, kde se zastavil čas. Nasajte vůni kávy z malostranských kaváren a poznejte Kampu s jejími obyvateli.

Grada, 216 stran, 399 Kč

Foto: Grada

Obal knihy

Vít Janota: Kdyby houby měly klouby

Autorská kniha emeritního básníka Prahy, kterou sepsal a vyhotovil, včetně písmen, obrázků, typografie. Věnoval ji pro radost sobě i všem hodným dětem. Rozpustilé krátké a úderné básně s překvapivými pointami pobaví nejen je, ale i jejich rodiče, nebo nezaujatého čtenáře.

Dauphin, 86 stran, 276 Kč

Foto: Dauphin

Obal knihy

Martin Vopěnka: Václav Havel mocný bezmocný ve 20. století

Václav Havel je bezesporu nejvýznamnější českou osobností druhé poloviny 20. století a jeho význam daleko přesahuje naše hranice. Jeho život je však také skvělou příležitostí osvětlit naši moderní historii na pozadí dějinných událostí. Autor v knize sleduje obě linie. Na počátku je Václav Havel drobnou figurkou v těžkých dějinných zkouškách, později se stává slavným dramatikem, avšak zároveň bezmocným disidentem, kterého tehdejší komunistická moc pronásledovala a zavírala.

Práh, 95 stran, 399 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám