Hlavní obsah

Nové Hvězdné války napíše autor Malé Miss Sunshine a Toy Story 3

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský scenárista Michael Arndt byl pověřen napsáním dalšího dílu Hvězdných válek, uvedla společnost Lucasfilm. Má za sebou snímky jako Malá Miss Sunshine a Toy Story 3.

Foto: starwars.com

Hvězdné války

Článek

Arndt už získal Oscara za původní scénář k americké komedii Malá Miss Sunshine, která pojednávala o rodině podporující svou dceru v nesmyslné honbě za titulem dětské miss. Jinak napsal třeba Toy Story 3.

Další Hvězdné války, které by měly vstoupit do kin v červenci 2015, se zaměří na novou generaci hrdinů. To ale nevylučuje účast starých hvězd - ve filmu by se mohli objevit herci Mark Hamill a Carrie Fisherová (Luke Skywalker a princezna Leia).

Největší pozornost budí možná účast Harrisona Forda (Han Solo), který vyjádřil opatrný zájem o roli, ale zřejmě bude záležet na tom, jak astronomický honorář mu nabídnou. Ford se sice Hvězdnými válkami proslavil, ale nemá je moc rád. Nechal se slyšet, že tyto filmy považuje za poměrně hloupé.

Studio Disney v říjnu koupilo firmu Lucasfilm za cca 4 miliardy dolarů (přibližně 80 miliard korun) a zavázalo se pokračovat v této vesmírné sérii. George Lucas a Kathleen Kennedyová se ujali rolí producentů, ale režiséra ještě nemají. Spekuluje se o Bradu Birdovi a Matthewu Vaughnovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám