Hlavní obsah

Nova Cinema není kanál na odpad, říká ředitel Novy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova v pondělí na tiskové konferenci oficiálně představila nový kanál Nova Cinema. "To není kanál na odpad," bránil stanici, která bude vysílat převážně reprízy amerických filmů a seriálů, ředitel Novy Petr Dvořák. Nova Cinema podle něj nabídne "filmy, které jsou kvalitní, ale zasahují užší skupinu."

Článek

Jak uvedl mediální analytik Novy Milan Kruml, bude program Novy Cinemy mnohem přehlednější, protože na pracovní dny a  na víkend má ustálené schéma. Divák si může být jistý, že v určitou hodinu vždy poběží sitcomy, jindy telenovely a jindy zase celovečerní americký film.

"Kanál není premiérový, vracíme se k prověřeným věcem," připouští Kruml. Jednu premiéru ale diváci uvidí, bude to film Svět zítřka 1. prosince, kdy kanál startuje.

Osvěžujícím programovým prvkem v záplavě starých filmů by měly být dokumenty. "Je to hlavně příroda, historie, cestování a hudební dokumenty," vypočítává Kruml hlavní tématické okruhy dokumentů.

Reklamy snad méně

Cílová skupina Novy Cinemy je přibližně stejná jako u Novy, jen by měla o něco víc vycházet vstříc městskému a mladšímu obyvatelstvu. Sledovaností se se "starou" Novou nemůže srovnávat už proto, že bude šířena pouze přes satelit a kabelovou televizi. "Máme dohodu s většinou velkých kabelových operátorů," dodal Dvořák.

Kolik celý projekt stál, odmítl ředitel Novy říci, ale uvedl, že k provozu potřebují jen patnáct lidí. Nova Cinema bude vysílat reklamu i uprostřed filmů jako většina komerčních televizí, pro diváky je ale pozitivní, že reklamy pravděpodobně nebude tolik. Dvořák uvedl, že očekává menší prodej než na Nově.  

Kde naladit

Televizní stanice Nova Cinema bude od soboty 1. prosince, kdy v 11 hodin spustí vysílání reprízových filmů a seriálů a premiérových filmových dokumentů, dostupná na satelitní platformě CS Link a v sítích těchto kabelových operátorů - Self Servis Brno, FCA Praha, KT Přerov, SATT Žďár nad Sázavou, KT Třinec a Elsat České Budějovice.

Pro diváky přijímající DVB-S bude kanál dostupný prostřednictvím karet Trade and Technology a Gital na družici Astra 1E a přes Intelsat v satelitní Digi TV.

Se společností UPC zatím probíhají jednání. "Ještě nejsou uzavřena," řekl Právu v pondělí mluvčí UPC František Malina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám