Hlavní obsah

Nova bude točit nový seriál

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova začne natáčet další seriál. Před několika dny podepsala smlouvu s autory série příběhů z novinářského prostředí Redakce, kteří ještě nedávno vyjednávali s Primou.

Foto: promo plakát

Majáles Dobruška

Článek

Na obrazovce by se měl objevit už letos na podzim, tedy zhruba v době, kdy Nova ohlásila do vysílání Pojišťovnu štěstí, svůj první velký seriál, jenž začala natáčet loni v létě.

"Redakce bude určitě atraktivní, hlavně pro mladší diváky, svým charakterem i stylem. Bude to svižný, vtipný i napínavý seriál. Od domácí produkce, na níž je publikum zvyklé, se bude lišit i tím, že každá epizoda bude mít samostatný, uzavřený děj. Divákům proto nebude vadit, když některou neuvidí," uvedl mluvčí Novy Dan Plovajko.

Známí herci budou hrát nejen hlavní postavy, které pracují v redakcích novin, ale objeví se také v epizodních rolích. "Jedna dvě herecké hvězdy budou hosty každé epizody. To je běžný postup v zahraničích seriálech," dodává Plovajko.

Scénář napsal Marek Epstein, který nedávno získal na Českých lvech cenu Sazky za dosud nerealizovaný scénář Rebarbora, režírovat by ho měl Tomáš Krejčí. Produkovat ho budou pro Novu Filip Bobiňski a Petr Šizling ze společnosti Dramedy Productions.

V seriálu měl původně hrát hlavní roli David Matásek, nicméně Nova se chce na obsazení podílet a k hercům tedy zatím mlčí. Tají i další podrobnosti, a dokonce i termín uvedení je zatím předběžný. "Na podzim připravujeme více novinek. Teď není ještě rozhodnuto, jestli budeme oba naše seriály vysílat současně anebo po sobě," dodal Plovajko.

Scénář Redakce se nejdřív objevil na stole televize Prima. Její mluvčí Jana Malíková na jaře přiznala, že televize s autory jedná. V případě, že by smlouvu podepsala, ho chtěla uvést už letos v létě. "Sice se Prima na natáčení Redakce nedohodla, ale to neznamená, že rezignovala na další seriály. Máme několik dalších nabídek. Zvažujeme je, ale zatím nepadlo žádné rozhodnutí," sdělila Malíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám