Hlavní obsah

Nová alba: Sting, Emeli Sandé i Petr Bende

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik týdnů před Vánocemi se na trh stále derou desky výrazných umělců. V tomto týdnu především novinka britského zpěváka Stinga, kterou označil jako rockovou desku.

Článek

Sting: 57th & 9th

Foto: Foto Universal Music

Album 57th & 9th představuje širokou škálu Stingových hudebních stylů, od divoké motorkářsko-válečnické Petrol Head přes hrdou 50 000 kytarovou I Can’t Stop Thinking About You až po velmi jemný závěr alba, ve kterém vyklidil pozice z jeho úvodu..

Emeli Sandé: Long Live The Angels

Foto: Foto Universal Music

Druhé album skotské zpěvačky je příběhem triumfů a tragédií posledních čtyř let jejího života života. Svým provedením je plné radosti, zvukem je nesmírně hluboké. Album v duchu r’n’b a soulu je příkladem umělecké svobody a najití vlastního stylu.

Petr Bende: Restart

Foto: Foto Universal Music

Nové album zastihuje talentovaného moravského zpěváka při dalším výrazném kroku uměleckého vývoje. Obvyklý široký záběr hudebního cítění proměnil v kolekci, která je sofistikovaná a příjemně drží pohromadě.

Jakub Smolík: Šťastné a veselé Vánoce

Foto: Foto Supraphon

Zpěvák Jakub Smolík nahrál již své druhé vánoční album. Povětšinou původní písničky na ně mu dodali spřátelení autoři z domácí scény, jednu napsal on sám a další je coververze. Na desce zpívá i zpěvákova dcera Petruška.

Emozpěv: Hebké bolesti

Foto: Foto Tranzistor

Emozpěv je česká dvojice písničkářů používající akustickou kytaru a baskytaru. Přináší nově pojatý syrový indie folk s melancholickým nádechem nejen v textech, ale i v celkovém provedení.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám