Hlavní obsah

Nová alba: Placebo, Led Zeppelin, Ivan Hlas Trio a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se blíží a na trh se dostávají silná jména. Placebo se po uplynulých dvaceti letech ohlíží kompilací hitů, Led Zeppelin vzpomínají na pořady na rádiu BBC a Ivan Hlas vybral zapomenuté písně a nahrál je znovu. V tomto týdnu samozřejmě nejsou jediní.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová alba 43. týden

Článek

Placebo: A Place For Us To Dream

Foto: Universal Music

A Place For Us To Dream

Retrospektivní kompilace skladeb britské skupiny Placebo mapuje kompletní vývoj kapely od méně známých singlů Bruise Pristine, Come Home či Teenage Angst přes zásadní hity Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End až po úspěšné songy Meds, For What It’s Worth a Too Many Friends. Pomyslným bonusem bude zbrusu nová skladba Jesus’ Son.

Led Zeppelin: The BBC Complete

Foto: Universal Music

The BBC Complete

Na dalším vzpomínkovém albu britské kapely Led Zeppelin, které obsahuje 33 skladeb, se nachází i první odvysílána verze hitu Stairway to Heaven z roku 1971. Kromě toho fanoušci na kompilaci najdou i vzácné nahrávky z hudební relace odvysílané v březnu 1969.

Ivan Hlas Trio: Krásnej dar

Foto: Warner Music

Krásnej dar

Album Krásnej dar je jakýmsi malým ohlédnutím mnohým způsobem. Ivan Hlas se na něm vrátil ke svým písním, které zapadly. Mnoho ze skladeb, které napsal v devadesátých letech, totiž zastínily ty mediálně viditelnější a mnohé drahokamy zůstaly neprávem opomenuty. Naskládal je tedy na své nové album a udělal dobře, protože písničky to jsou opravdu hezké.

Katarína Knechtová: Premeny

Foto: 2Media

Premeny

Album Premeny slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové je složené z jejích oblíbených skladeb, které mají nové a rozhodně zajímavé aranže pro kapelu a malý orchestr. Je to malá oslava dvaceti let umělkyně na hudební scéně.

Ondřej Ruml: Nahubu

Foto: Warner Music

Nahubu

Zpěvák, skladatel a hudebník Ondřej Ruml natočil unikátní album, na kterém nejsou použity žádné hudební nástroje. Jediným nástrojem je na něm pouze jeho hlas nebo zpěvák sám. Použit byl také nástroj zvaný looper.

Madness: Can’t Touch Us Now

Foto: Universal Music

Can’t Touch Us Now

Jedenácté studiové album britské kapely Madness, která se pohybuje v oblasti ska, popu a new age. Kolekce je to pro věrné příznivce příjemná, obecně jí ale chybí více živelnosti.

Tove Lo: Lady Wood

Foto: Universal Music

Lady Wood

Tove Lo je mladá švédská zpěvačka a novinka je jejím druhým albovým počinem. Pohybuje se na ní v hudební oblasti elektronického popu a nepřináší nic, co by bylo jakkoli zajímavé nebo překvapivé.

Sklep: Naposlech

Foto: Warner Music

Naposlech

Divadlo Sklep vydává další ze svých hudebních zajímavostí, písničky z let 2006 až 2008. Jeho skladby jsou stylově propojeny reklamními předěly a inzertními okénky. Interprety písní téměř výhradně z vlastní dílny (doplněné texty Jana Vodňanského, básnířky Gaspary Stampy a hudbou Michala Hamana) jsou Tomáš Hanák, Lenka Vychodilová, Jana Hanáková a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám