Hlavní obsah

Nestojím o žádná prvenství v žebříčcích, říká operní pěvkyně Anda-Louise Bogza

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskusi o nejprodávanějších hudebních nahrávek rozvířila tento týden zpráva o tom, že do čela žebříčku se v lednu dostalo CD Portrait operní sopranistky rumunského původu Andy-Louise Bogzy, sólistky Státní opery Praha, které tak předběhlo i popularitu CD Po čertech velkej koncert domácí rockové skupiny Kabát.

Článek

Vzápětí zástupci české sekce Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI) výsledek anulovali s tím, že do žebříčku započítali i nahrávky, které si pěvkyně zakoupila pro svou potřebu. Těch bylo asi padesát. Právu se v úterý umělkyně ozvala s tím, že se těmito zprávami cítí poškozena.

„O tom, že existují nějaké žebříčky, jsem se dozvěděla poprvé až nyní. Nic jsem o nich netušila a už vůbec neusiluji o to dostat se na jejich špici,“ řekla Právu Anda-Louise Bogza. Její profilové CD Portrait, jež obsahuje vynikající provedení árií především z Verdiho a Pucciniho oper, vydala v roce 2001 německá firma ARTE NOVA. Je o ně zájem nejen u nás, ale právě v Německu a Itálii, zvláště poté, co Ande-Louisa Bogza loni v srpnu úspěšně hostovala v roli Tosky ve veronské Aréně a poté v drážďanské Semperově opeře.

„Samozřejmě, že si objednávám CD i pro vlastní potřebu, koupila jsem je i loni na vánoce jako dárek pro přátele, ale rozhodně tím nesleduji zvýšení prodejnosti CD s cílem vyhrávat nějaké žebříčky! To, co se v souvislosti s tím o mně napsalo, je pro mě ponižující a poškozuje to mé dobré jméno doma i v zahraničí,“ řekla Právu sopranistka, která patří k předním jménům domácí operní scény.

Reklama

Výběr článků

Načítám