Hlavní obsah

Nešťastný muzikál U2 čelí žalobě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá režisérka muzikálu Spider-man Julie Taymorová žaluje produkci a chce milión dolarů. Prý jí nikdy pořádně nezaplatili za její práci. Z muzikálu byla "odejita" poté, co byl zastaven kvůli příšerným recenzím a všeobecnému výsměchu.

Foto: JESSICA RINALDI , Reuters

Hrdí autoři muzikálu

Článek

Muzikál Spider-Man proslul tím, že ho neustále stíhají různé katastrofy - odsunutí premiéry, vážně zranění herci, následně zdrcující kritiky, opět zrušení premiéry, přepracování a tak dále. Taymorová, režisérka známého oscarového filmu Frida a muzikálové adaptace Lví král, začala pracovat na Spider-manovi už v roce 2007. V březnu 2010 byla vyhozena.

Režisérka žádá peníze a zákaz používání jejího jména v dokumentu o trnité cestě muzikálu k divákům. Také žaluje bývalého kolegu Glena Bergera za změny v příběhu bez jejího svolení.

Producenti už odpověděli, že jí nic nedají a jsou připraveni se soudit.

Hudbu a texty napsali Bono a The Edge z U2, muzikál však sklidil totální výsměch. Neuvěřitelně drahé představení (cca 65 miliónů dolarů) se proto několikrát předělávalo.

"Spider-Man je nejdražší muzikál, který kdy zavítal na Broadway, a může se zařadit i mezi nejhorší," napsal loni list New York Times. Washington Post ho označil za otravný, moc křiklavý a zmatený a Hollywood Reporter přímo za pitomost.

"Podle toho, co jsem v sobotu viděl, je Spider-Man tak žalostně nefunkční v každém ohledu, že už to nepůjde spravit," domníval se loni kritik Ben Brantley.

Reklama

Výběr článků

Načítám