Hlavní obsah

Natáčení ve dvou sblížilo členy Depeche Mode více než jindy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řadu let se hovořilo i psalo o určitém konfliktu mezi zpěvákem Davem Gahanem a kytaristou Martinem Gorem z britských Depeche Mode. Gahan však v nedávném rozhovoru pro hudební server NME.com uvedl, že práce na posledním albu bez loni v květnu zesnulého Andyho Fletchera znamenala, že se oba muzikanti museli dohodnout, a díky tomu se sblížili více než kdy jindy.

Foto: Anton Corbijn

Martin Gore a David Gahan, dva členové Depeche Mode.

Článek

Gahan při vzpomínce na Fletchera řekl, že ztratili „svou kotvu“. Dodal, že členové Rolling Stones se po smrti Charlieho Wattse v srpnu 2021 museli cítit podobně. Fletcher prý držel Depeche Mode nad vodou čtyřicet let. Mírnil totiž nevraživost mezi Gorem a Gahanem, dvěma extrémně ambiciózními vůdci.

„Po jeho smrti Martin najednou postrádal absolutního zastánce. Bez ohledu na to, co se zrovna dělo, se totiž Fletch vždy postavil na jeho stranu,“ vysvětlil v rozhovoru Gahan.

Přiznal také, že během nahrávání prvního alba Depeche Mode bez Fletchera se s Gorem „sblížili víc než kdy jindy“. „Chovali jsme se jako osudem rozdělení bratři, kteří se poprvé setkali, aby spolu vedli skutečný rozhovor,“ řekl s vysvětlením, že citoval slova Martina Gorea. Dodal, že v Depeche Mode zůstali „jen dva“, takže si museli nakonec vážně promluvit.

Foto: Anton Corbijn

Depeche Mode

Patnácté studiové album kapely nazvané Memento Mori vyjde 24. března. Již 30. července vystoupí skupina Depeche Mode v pražských Letňanech.

Depeche Mode vystoupí 30. července 2023 v Praze

Kultura

Martin Gore z Depeche Mode: Nevím, co bych bez hudby s životem dělal

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám