Hlavní obsah

Depeche Mode vystoupí 30. července 2023 v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina Depeche Mode se v roce 2023 představí v české metropoli. V rámci turné k albu Memento Mori zavítá 30. července na letiště do pražských Letňan. Vstupenky v ceně od 1690 Kč se začnou prodávat 10. října.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Gore (vlevo) a David Gahan, to je aktuální sestava Depeche Mode.

Článek

Podrobnosti k plánovanému turné oznámili Depeche Mode v Berlíně. Předcházet mu bude vydání alba Memento Mori, které je v plánu na jaře příštího roku.

Dave Gahan a Martin Gore, dva členové skupiny, prozradili, že koncertní turné odstartuje 23. března 2023 speciální sérií vystoupení v severoamerických arénách. Bude zahrnovat zastávky v New Yorku, Chicagu, Los Angeles a Torontu. Následně 16. května zahájí kapela evropské stadionové turné.

„Na celém projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po smrti našeho spoluhráče Andyho Fletchera jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál. To projektu dodalo další význam,“ prozradil klávesista a kytarista Martin Gore.

Zpěvák Dave Gahan dodal: „Andymu by se album líbilo. Opravdu se těšíme, až se s vámi o ně budeme moci podělit. Nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech.“

Memento Mori Tour bude devatenáctým turné Depeche Mode a prvním po více než pěti letech. Poslední koncertní série Global Spirit Tour 2017–2018 byla dosud nejdelší a patřila k nejvýdělečnějším turné roku. Kapela během 130 koncertů v Evropě a Severní Americe zahrála více než třem milionům fanoušků. Memento Mori bude patnáctým studiovým albem Depeche Mode.

Reklama

Výběr článků

Načítám