Hlavní obsah

Na Thálie nominováni Rösner i Petra Janů

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Boris Rösner, Richard Krajčo i Petra Janů se ocitli v letošní nominaci na Cenu Thálie 2004, kterou za nejlepší jevištní výkony uděluje Herecká asociace od roku 1993. Ceny budou předány 26. března na slavnostním večeru v Národním divadle, který bude moderovat herečka Zdena Herfortová.

Foto: Václav Mikeš

Kaplička sv. Josefa

Článek

"Komise zhlédly velké množství představení, jen činohra jich viděla 155. A to se ještě mnoho výkonů, které potěší duši, do nominací nevešlo," řekl na pondělní tiskové konferenci předseda činoherní komise Václav Postránecký.

Většina návrhů na ceny směřuje i letos do Prahy. Za činohru se v nominaci dále ocitli Alois Švehlík, Vanda Hybnerová a Jitka Smutná, jediná mimopražská činoherní nominace patří Markétě Tallerové z libereckého Divadla F. X. Šaldy.

Také v baletu bodovala Praha: Nikola Márová, Zuzana Susová a Michal Štípa za Národní divadlo, Charlotta Öfverholmová za Divadlo Archa, zatímco Miroslav Hradil hájí barvy baletního souboru z Plzně a Richard Kročil z Brna.

Jinak je tomu v případě opery, kdy pouze Lívia Ághová zastupuje Státní operu Praha, zatímco Dalibor Tolaš Plzeň, Katarína Jorda Kramolišová Opavu a Peter Straka Národní divadlo Brno.

Do Brna míří i nominace Dušana Vitázka za muzikál Hair, za plzeňský Kabaret je nominována Daniela Šinkorová. Petra Janů a Jaromír Meduna zastupují lehkou múzu z Prahy. Více jmen z mimopražských souborů se ocitlo v širší nominaci, kam komise vybraly přes čtyřicet dalších umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám