Hlavní obsah

Na pohřeb Matthewa Perryho přišla rodina i Přátelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina i bývalí herečtí kolegové ze slavného seriálu Přátelé se přišli v pátek rozloučit s americko-kanadským hercem Matthewem Perrym. Soukromý obřad proběhl v Los Angeles, kde byl herec pohřben.

Foto: Willy Sanjuan, ČTK/AP

Herec Matthew Perry zemřel ve věku 54 let

Článek

Smuteční obřad proběhl v pátek místního času ve Forest Lawn Memorial Park nedaleko filmových studií Warner Bros. Podle BBC obřad trval zhruba dvě hodiny a podle amerických médií se ho zúčastnilo celkem kolem dvaceti lidí.

Se slavným hercem se přišla rozloučit jeho rodina včetně matky, otce i nevlastního otce. Perryho rodiče se rozvedli pár měsíců po jeho narození, Matthew pak dětství prožil s matkou v Kanadě, než se přestěhoval do Los Angeles za svým otcem, aby nastartoval svou hereckou kariéru.

Ačkoliv si zahrál v několika filmech i seriálech, osudnou se pro něj stala role Chandlera Binga v úspěšném seriálu Přátelé. Na pohřeb dorazili také jeho seriáloví kolegové Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey) a David Schwimmer (Ross). Na sociálních sítích se šíří záběry pořízené z dálky, jak herci přicházejí na obřad.

Mnoho fanoušků po smrti Perryho napjatě vyčkávalo, až se nyní již jen pětičlenní Přátelé veřejně vyjádří k hercově skonu. Doposud ani jeden z nich nezveřejnil nic na svých sociálních sítích, vydali pouze čtyři dny po Perryho smrti společné prohlášení v magazínu People s tím, že jsou jeho ztrátou naprosto zničení a potřebují čas na truchlení.

Matthew Perry zemřel ve věku 54 let 28. října 2023. Podle amerických médií se utopil ve vířivce.

FOTO: U budovy z Přátel se vytvořilo pietní místo za Matthewa Perryho

Kultura

OBRAZEM: Jak šel čas s Matthewem Perrym. Prošel si nebem i peklem

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám