Hlavní obsah

Muzikál připomene koncerty Live Aid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Live Aid jsou dva slavné rockové koncerty, které se konaly 13. července 1985 v americké Filadelfii a anglickém Londýně. V čele organizačního týmu stál irský muzikant Bob Geldof a cílem bylo získat finanční prostředky pro hladovějící lid v Etiopii. Vzpomínku na Live Aid přinese muzikál Just for One Day.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury na koncertě Live Aid 13. 7. 1985

Článek

Jeho děj se zaměří na koncert, který se konal ve Wembley a na kterém vystoupili takoví velikáni své doby, jakými byli Queen, U2, David Bowie, Paul McCartney či Sting. Hrát se bude od 26. ledna do 30. března 2024 v Old Vic Theatre v Londýně.

Bob Geldof, spoluorganizátor Live Aid, dal tvůrcům muzikálu k realizaci projektu zelenou. Jeho režisérem je Luke Sheppard, scénář napsal John O’Farrell. Deset procent z prodeje vstupenek půjde na konto charitativní organizace The Band Aid Charitable Trust.

Geldof v rozhovoru pro BBC zdůraznil, že chystaný muzikál nebude pokusem o co nejpřesnější reprodukci vystoupení hudebních hvězd. „Nebude v něm žádná osoba oblečená jako Freddie a nosící kýčovitý knír,“ řekl.

Sheppard serveru Deadline řekl, že dílo prozkoumá Live Aid ze všech úhlů. Mezi jeho hrdiny budou patřit například technici zodpovědní za satelitní přenos či zdravotníci dohlížející na účastníky koncertu.

Zavřete zlaté kohoutky penězovodů do chudých zemí, žádá lord Ashcroft

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám