Hlavní obsah

Moscow City Ballet u nás představí Labutí jezero

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární ruský Moscow City Ballet vystoupí 30. listopadu v Praze a 4. prosince v Ostravě. Mezi tím absolvuje představení v Bratislavě.

Foto: ČTK

Moscow City Ballet je významný světový soubor.

Článek

Na hudbu Petra Iljiče Čajkovského zatančí v obou městech Labutí jezero. Tímto klasickým dílem byl inspirován mimo jiné úspěšný hollywoodský film Černá labuť s Natalií Portmanovou, která za ztvárnění hlavní role obdržela Oscara.

Baletní soubor Moscow City Ballet byl založen již v roce 1988 choreografem a tanečníkem Viktorem Smirnovem Golovanovem. Ten po svém dvacetiletém angažmá v Bolšoj Teátru zatoužil po vlastním souboru. Moscow City Ballet je zástupcem věhlasné tradiční ruské baletní školy. Během jeho existence členové souboru procestovali všechny kontinenty světa.

V současné době ho vede nová umělecká ředitelka a vdova po Victoru Golovanovi, bývalá primabalerína Ludmila Naroubachtčenková. „Své umělce vychováváme k tomu, aby diváci v divadle zapomněli na svět kolem, aby mysleli na věčné hodnoty – láska, věrnosti, zrada, což není jen o zvedání nohou a piruetách. Naše umění se musí dotknout jejich srdce,“ popsala koncepci svého souboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám