Hlavní obsah

Monster Magnet v Praze sršeli energií

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americká skupina Monster Magnet v pondělí dorazila na svůj první klubový koncert v Praze. Z Paláce Akropolis učinila hotové peklo a živelnou energií diváky doslova přibíjela ke zdi. Newjerseyská kapela propagovala své loňské album Greatest Hits a současně oslavovala patnáct let existence.

Foto: Milan Haluška
Článek

Vedena ponurým křiklounem Davem Wyndorfem přinesla od první chvíle koncertu smršť těžkotonážního rocku čerpajícího z důrazu a hudební syrovosti sedmdesátých let.

Jednotlivé skladby měly neuvěřitelný tah a náboj. Ke dvěma technicky vynikajícím kytaristům se místy jako třetí přidával zpěvák, čímž přispěl ke zvukové síle, která se postupně upevňovala s blížícím se koncem písní. Jejich aranžmá je postaveno na úžasných gradacích, což se Monster Magnet podařilo na pražské pódium dobře přenést.

Jde o ryzí rock´n´rollové kvinteto. Potvrdila to nejen poctivě odvedená práce na pódiu, ale třeba i skutečnost, že se během koncertu konzumovalo ze společné lahve Jacka Danielse, pití, které ilustruje jednu třetinu hesla "sex, drogy, rock´n´roll.    

Reklama

Související témata:

Související články

Monster Magnet v Akropoli

Skupina Monster Magnet, která vystoupí v pondělí večer v pražském paláci Akropolis, patří k nejvýznamnějším představitelům současného psychedelického hard...

Výběr článků

Načítám