Hlavní obsah

Zapomeňte na auta, festivalové Vary jsou nejlepší na kole

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Během filmového festivalu v Karlových Varech většina návštěvníků řeší problém, jak se přepravovat mezi poměrně vzdálenými sály. Kolo se jeví jako výborná varianta - nejlevnější, nejekologičtější a kupodivu i nejrychlejší.

Článek

V Karlových Varech se doprava na kole nabízí, protože všechny důležité body festivalu najdete v okruhu deseti minut jízdy (nikoli však chůze) okolo hotelu Thermal, jenž je jeho srdcem. Navíc leží téměř v rovině, není třeba šlapat do okolních kopců.

Provoz je i v době festivalu vcelku přijatelný a tomu, kdo někdy jezdil na kole po Praze, může připadat až ospalý.

Provoz je i v době festivalu vcelku přijatelný a tomu, kdo někdy jezdil na kole po Praze, může připadat až ospalý.

Vydáme-li se z Thermalu do kina Čas, stačí vám na kole jedna minuta, na autobusové nádraží zhruba čtyři. Ke Vřídlu dojedete za tři minuty (je však lepší jet zadní cestou a vyhnout se přednímu vchodu Thermalu, kde neustále postává plno lidí).

K Puppu dojedete za pět minut, stejně jako k Městskému divadlu. K Richmondu se dostanete za asi devět minut a do Poštovního dvora došlapete pohodovým tempem za deset minut.

Půjčit nebo vlastní?

V rámci festivalu fungují tři půjčovny kol: u Thermalu, Puppu a stanového městečka. Na hodinu si můžete bicykl půjčit zdarma a odevzdat ho u kteréhokoliv stanoviště ve městě (do 23.00). Pokud však časový limit přesáhnete, musíte platit za každou načatou hodinu 100 korun.

Máte-li v úmyslu jezdit celý týden nebo dělat větší výlety po krásném okolí Karlových Varů, půjčovny vám moc nepomůžou. Nejlepší je přivézt si vlastní kolo a tím odpadnou i nepříjemná překvapení ohledně velikosti či jízdních vlastností kol.

Reklama

Výběr článků

Načítám