Hlavní obsah

Podívejte se, jak vypadá festivalová znělka s Johnnym Deppem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská hvězda Johnny Depp je hlavní postavou nové znělky, která zahájila 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Festivalové znělky jsou originální a mají dlouhou historii. Ta nejnovější se představila v pátek večer.

Foto: KVIFF

Johnny Depp

Článek

Koncept znělek s významnými osobnostmi světové kinematografie vznikl před patnácti lety. Jejich tvůrci, kteří pomocí mikropříběhů odkazují na propojení s karlovarským festivalem, jsou režiséři Martin Krejčí a Ivan Zachariáš. Ten je také podepsán pod tou novou s Johnnym Deppem, který je již osmnáctou osobností, jež natočila znělku speciálně pro karlovarský festival.

Depp, držitel tří oscarových nominací a Zlatého glóbu byl hostem 55. ročníku karlovarského festivalu před dvěma lety. Jeho návštěvu provázel obrovský zájem diváků a fanoušků. „Johnny Depp zažil před dvěma lety ve Varech obrovsky vřelé přijetí od diváků a fanoušků a díky tomu se stal naším velkým podporovatelem. Proto souhlasil s natočením znělky, i když jsme byli omezeni jeho náročným programem. Znělka se moc povedla a já věřím, že se Johnny Depp jednou do Varů vrátí i osobně,“ řekl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Znělka se odehrává ve slavném secesním hotelu Gellért v Budapešti. Depp tou dobou zrovna pracoval v Evropě, zastávka v Maďarsku se mu díky tomu vešla do pracovního programu. „Johnny Depp přijel tradičně se zpožděním, namísto ve dvě v pět odpoledne, a hned na začátku mi řekl, že bude raději improvizovat. Nejdřív jsem z toho byl trochu rozmrzelý, pak se to ale ukázalo jako skvělé řešení, Johnny tak do znělky ještě více vtiskl svou osobitost, byla s ním velká zábava,“ vzpomínal Zachariáš. Natáčení znělky trvalo pouhé dvě a půl hodiny.

Znělky jsou na festivalu uváděny u jednotlivých filmů formou náhodného výběru. Vždy je proto překvapením, jaká bude zrovna promítána.

První sérii znělek natočili pro festival herci Danny DeVito a Harvey Keitel a režiséři Miloš Forman a Věra Chytilová. Dalšími pak byli například herci Andy Garcia, Jude Law, John Malkovich, Casey Affleck, Zdeněk Svěrák, Josef Somer, herečky Helen Mirrenová, Jiřina Bohdalová či režiséři Jiří Menzel, Otakar Vávra a Miroslav Ondříček.

Novou znělku mohli lidé souběžně vidět i na festivalové online platformě KVIFF.TV, kde se přenášel celý zahajovací ceremoniál.

Reklama

Související články

Hvězdy ve Varech. Kdy a kde je uvidíme?

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je hvězdami nabitý. Už nyní víme, kde řadu z nich v západočeské metropoli můžeme potkat.

Výběr článků

Načítám