Hlavní obsah

Projekce filmu Hasta la vista! v Letním kině

V sobotu 9. července, ve 23.00 v Letním kině uvádí MFF Karlovy Vary projekci filmu Hasta la vista! Film, který získal Cenu diváků deníku Právo na 47. MFF Karlovy Vary, byl letos uveden v sekci Lidé od vedle. A líbí se i letos. Vedl na čas i Diváckou cenu Práva.

Foto: KVIFF

Invalidé mají také právo na sex. Hlavní téma filmu Hasta la vista!

Článek

Děj této sympatické tragikomedie, volně inspirované příběhem Asty Philpota, amerického propagátora práv handicapovaných lidí na aktivní sexuální život, vypráví o třech různě postižených mladících, kteří se vydávají na cestu do Španělska, a to s jediným cílem: přijít o panictví. Žoviální Jozef (Tom Audenaert) je téměř slepý.

Vtipálek Philip (Robrecht Vanden Thoren) je paraplegik. Také Lars (Gilles De Schryver) je upoután na kolečkové křeslo, jelikož trpí nevyléčitelným degenerativním postižením, způsobujícím ochrnutí a příležitostné záchvaty.

Přesto podnikají tuto výpravu, ne nepodobnou Philpotovým skutečným výletům do bezbariérového nevěstince ve Španělsku a jeho prosazování placeného sexu coby legitimního způsobu, jak mohou handicapovaní uspokojovat své sexuální potřeby.

Režisér Geoffrey Enthoven se úspěšně dokázal vyvarovat blahosklonně povýšeného přístupu i přílišné sentimentality. Byl za to oceněn mimo jiné Grand Prix v Montrealu a Cenou diváků na 47. MFF KV.

Reklama

Výběr článků

Načítám