Hlavní obsah

Festivalová nástěnka nabízí vstupenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalová nástěnka, tradičně umístěná ve vestibulu hotelu Thermal, tak jako každý rok i letos při 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech nabízí vstupenky, které jejich vlastníci nakonec nestihnou využít. Stejně tak lze na nástěnce poptávat vstupenky na vybraná představení. Nástěnka slouží ale i k různým vzkazům, nabídce ubytování i navázání přátelství. Jeden z příspěvků nabízí dokonce báseň.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ve vestibulu hotelu Thermal najdou diváci nástěnku s nejrůznějšími nabídkami a poptávkami.

Článek

„Já nástěnku hodně často využívám,“ uvedla Miroslava z Bruntálu. „Nehledám nic konkrétního, podívám se na nabídku vstupenek a najdu si k tomu text na internetu, protože filmy v nabídce festivalu samozřejmě neznám,“ pokračovala žena středního věku.

„Když je to film, který nemám ráda, tak na to nejdu,“ doplnila s tím, že za vstupenky, které jsou v mnoha případech levnější než na pokladnách, ráda zaplatí. „Vstupenky jsou tak úzký profil, že mi je jedno, kolik stojí,“ dodala.

„Nástěnka nám prospěla hlavně první dva dny festivalu, protože vstupenky na filmy, které jsme si vybrali, byly beznadějně vyprodané,“ uvedla Bára, která přijela na festival z Prahy se svým přítelem Liborem.

„První den jsme tady ulovili lístky a druhý den vlastně také,“ pokračovala s tím, že první den se jednalo o film Porodní asistentky. „Čekala jsem, že tam bude víc žen než mužů, ale bylo to tak půl na půl,“ poznamenala. „Druhý den jsme tu našli lístky na film Jen ať je to chlapec, ale ten ve mně zanechal docela silnou stopu,“ dodala s tím, že sama na nástěnce inzeruje, protože ještě shání další vstupenky.

Zálohomaty se na filmovém festivalu postarají o nápojové obaly

Může se hodit

Na festivalové nástěnce jsou dokonce přilepená pouzdra na vstupenky. Čas od času některý z diváků přijde a vloží do nich jednu dvě vstupenku. Kdo je nejblíž, vytáhne je a začne zkoumat, na jaký film vstupenky jsou.

Někdy je vrátí zpět, aby si je vzal někdo jiný, protože jim film nevyhovuje, jindy si je spokojeně ponechá. Není výjimkou, že inzeráty na nástěnce nabízejí bydlení. Dokonce v centru Karlových Varů se třemi ložnicemi pro čtyři až šest fajn lidí.

Kapitolou samou pro sebe jsou inzeráty hledající spřízněné duše. „Ahoj, hledám kamarády, co mají rádi filmy a jezdí na festival. Budu tady celý festival. Když tak se ozvi,“ nabízí jeden z nich. „Škoda že není jasné, zda se jedná o dívku nebo chlapce,“ usmíval se jeden z přítomných, když si inzerát přečetl. Další inzerát byl mnohem jasnější.

„Hledám slečnu, co se mnou zajde na drink, pište na WhatsApp,“ vyzýval inzerát. Některé inzeráty byly až poetické. „Sháním kluka, kterýho baví výt na měsíc a skákat přes kaluže. Ozvi se!“ hlásal inzerát. Další rovnou přišel s básní, která končila: „Na tvou ruku čekám, strnulý v tomto okamžiku věčnosti, tep života mého navrátíš zpět, na mě kvílivě duje, příčina samoty - aritmie.“ Ano, je to správně, arytmie s měkkým i!

Baťůžkáře nečekají žádná vedra, ale pláštěnky by si měli brát s sebou

Může se hodit

Reklama

Výběr článků

Načítám