Hlavní obsah

Baťůžkáře nečekají žádná vedra, ale pláštěnky by si měli brát s sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná vedra nad třicet stupňů by do čtvrtka neměly čekat na návštěvníky letošního 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Každopádně by si ale měli pro jistotu vzít s sebou do víru festivalu pláštěnky. Zejména v odpoledních hodinách je totiž může překvapit přeháňka, nebo dokonce bouřka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

57. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Článek

„Počasí bude komplikované, protože se konečně podařilo Medardu otevřít cestu od západu, odkud začaly chodit frontální poruchy,“ uvedl meteorolog a pozorovatel přírody z Šindelové na Sokolovsku Rudolf Kovařík.

„V pondělí by se měla přes festival přesunout jedna frontální porucha a ve středu další,“ pokračoval meteorolog. „Naštěstí budeme v takovém tom příjemném teplotním pásmu, kdy se budou teploty pohybovat mezi 21 až 26 stupni, a když bude slunečněji, tak to bude až 28 stupňů, ale víc to nebude,“ dodal Kovařík.

„Rána budou také docela solidní, tedy od devíti do čtrnácti stupňů,“ předpokládá meteorolog s tím, že takové teploty by neměly ve stanu baťůžkářům až tolik vadit. „Rozhodně nebudou ráno dva stupně, jako byly naposledy v pátek,“ poznamenal.

Podle Kovaříka čeká na návštěvníky festivalu tak zvaný chod oblačnosti. „To znamená, že ráno si užijí trochu sluníčka, přes den se dočkají nárůstu kupovité oblačnosti a v odpoledních hodinách je očekávají místně nespecifikovatelné přeháňky, ojediněle bouřka,“ konstatoval s tím, že pršet by mělo pouze na zhruba třiceti procentech území Karlovarského kraje a nelze upřesnit, zda to bude právě v místě dějiště filmového festivalu.

„Žádné celoplošné zalévání nás nečeká, bude to prostě nahodilý stav… Baťůžkáři by si rozhodně měli vzít s sebou do kina pláštěnku, aby je déšť nezaskočil,“ doporučil Kovařík.

Výběr článků

Načítám