Hlavní obsah

Bazén hotelu Thermal se znovu otevřel

Právo, lh, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli odpoledne byl slavnostně otevřen ikonický hotelový bazén u karlovarského Thermalu s nejkrásnějšími výhledy na historické lázeňské centrum Karlových Varů. Ceremoniálu předcházel hustý déšť. První návštěvníci z řad veřejnosti mohli do opravených prostor vstoupit po třetí odpoledne.

Nově otevřený bazén hotelu ThermalVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

V rekonstrukci jsou zatím části saunového centra, které by mohly být zpřístupněny do konce roku. Thermal včetně bazénu je srdcem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, jehož jsou Právo a Novinky.cz hlavními mediálními partnery.

„Aktuálně je otevřená bazénová část a část šaten a sprch,“ uvedl Jaroslav Zonyga, provozní ředitel společnosti Saunia, která bazénové centrum v pronájmu od Thermalu provozuje. „Zbývá dodělat ikonický snack bar, který bude nyní otevřený pro zákazníky bazénové části, a už nikoliv i pro zákazníky z ulice, jak to bývalo dříve. A také chceme dodělat co nejdříve restauraci, která bude v nejvyšším pátém patře centra s nádhernými výhledy do centra města,“ pokračoval ředitel. „Saunové centrum by mělo být hotové také koncem roku,“ dodal Zonyga.

Cabani oslavili čtvrtstoletí s festivalem

MFF KV

„Hotel Thermal je symbolem Karlových Varů stejně jako lázeňské oplatky nebo karlovarská becherovka, takže pro nás je velmi důležité, že se podařilo bazén zrekonstruovat,“ uvedla karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). „Za mlada jsem sem do bazénu chodila. Mám docela příjemné vzpomínky, protože tu kdysi bylo fitko, takže my jsme chodili nejdříve do fitka, pak do bazénu a následně samozřejmě na bar. Já tedy doufám, že k otevřenému bazénu se brzy otevřou i restaurační provozy a že to bude fungovat jako v minulosti,“ pokračovala primátorka.

„Už se tam vidím,“ zasnila se důchodkyně z karlovarské městské části Počerny Miloslava Konečná. Vzpomínala přitom, jak byly před mnoha a mnoha lety v bazénu povinné gumové čepice, které nahrazovala s kamarádkami obyčejnými igelitovými pytlíky na hlavách.

KVIFF: Koncert na křídlech klavírů ve znamení souboje Brzobohatého a Brouska

MFF KV

Práce nejsou dokončené, takže kvůli tomu budou podle Zonygy nižší ceny vstupného. V neděli do 18 hodin za stovku, přičemž vstupné půjde na podporu moravských vesnic poškozených tornádem. Od pondělí 23. srpna je vstupné stanoveno na sto padesát korun na tři hodiny, přičemž otevřeno bude od 10 do 18 hodin odpoledne. Místní senioři navíc získají možnost pořídit si za tisíc korun vstupenku neboli plavenku na deset vstupů do bazénu za deset týdnů. „To vychází na sto korun za jeden vstup,“ poznamenal ředitel. Kapacita bazénu je v současné době sto padesát lidí, ale nakonec s dalšími ukončenými pracemi to bude až tisíc návštěvníků.

Ceny, které Saunia nastavila pro běžný provoz po dokončení celého komplexu a které jsou kvůli své výši kritizovány mnohdy na sociálních sítích, Zonyga obhajuje. „Ceny reflektují to, že jsme opravdu v nejlepším bazénu s České republice a za tu cenu to opravdu stojí,“ podotkl ředitel s tím, že ceny bazénů v okolích mají i vyšší ceny než v plánovaném ceníku pro bazén Thermalu. Zatím má bazén dvacet zaměstnanců, ale jejich počet poroste s otvíráním dalších provozů.

Festivalový vlak míří za filmovými kulisami a za Holkama z porcelánu

MFF KV

Thermal, postavený v 70. letech minulého století podle návrhu manželů Machoninových, už od počátku rozsáhlé rekonstrukce hotelu a bazénového centra proinvestoval asi půl miliardy korun. Hotová je část pokojů nebo obálka hotelu. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO), která se otevření bazénu účastnila, by měla být do modernizace hotelu investována asi miliarda korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám