Hlavní obsah

Kniha Moje máma Jana Brejchová připomíná velkou kariéru i soukromí slavné herečky

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Tereza Brodská a její manžel, fotograf Herbert Slavík, na karlovarském filmovém festivalu představili v neděli knihu Moje máma Jana Brejchová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tereza Brodská na karlovarském filmovém festivalu pokřtila knihu Moje máma Jana Brejchová.

Článek

Publikace přibližuje filmovou kariéru slavné herečky, která v šedesátých letech zářila na naší i evropské scéně, i její osobní život.

Jana Brejchová v knize vzpomíná na spolupráci s filmovými kolegy, kteří byli součástí její profesní kariéry i osobního života, vypráví mimo jiné o Vlastimilu Brodském, Miloši Formanovi, Janu Werichovi či Pierru Briceovi. Čtenáře nechává nahlédnout také na partnerské a rodinné vztahy.

Obal knihy

„Tato kniha vznikla na základě toho, že si maminka před asi patnácti lety přála, aby vyšla fotografická kniha s jejími popisky. Nakonec to dopadlo tak, že se nad archivem poměrně dost rozvyprávěla, takže jsem si říkala, že by bylo dobré to vydat i s jejím poměrně obsáhlým popisem, včetně soukromí, které patří k té profesi, a profese zase ovlivňuje soukromí,“ uvedla Brodská.

Foto: ČT

Vyšší princip (Jana Brejchová)

„Knihu jsme dělali s tím, že jsme chtěli připomenout tu obrovskou kariéru Jany Brejchové, evropskou kariéru. Zjistili jsme, že spousta lidí ani neví, že byla evropskou hvězdou,“ doplnil její manžel Herbert Slavík.

Knihu faktograficky doplnila a literárně dotvořila filmová publicistka Jana Podskalská, graficky ji upravil Jan Havel.

Rolí kmotrů se v hotelu Thermal ujali prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška a ministr kultury Martin Baxa.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám