Hlavní obsah

Karlovarský festival zakončí Jude Law a jeho Klícka

Film Klícka zakončí letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a 9. září vstoupí do běžných českých kin. Hlavní roli má hvězdný Jude Law.

Trailer k filmu KlíckaVideo: Aerofilms

 
Článek

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinou do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Věci se ale postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu.

Jude Law a Carrie Coonová jako manželé podle filmových kritiků podávají skvělý výkon a role Roryho patří mezi nejzajímavější herecké příležitosti Juda Lawa. Film režíroval Sean Durkin, jehož předchozí film a debut Martha Marcy May Marlene získal řadu pozitivních ohlasů po celém světě.

Foto: MFFKV

Jude Law a Carrie Coonová

„V rámci rodiny bylo mou prioritou pravdivě zobrazit manželský vztah. Rory a Allison jsou složitý pár, hluboce zamilovaní a přitahovaní jeden k druhému, mají zdánlivě rovnocenné partnerství, které je pomalu odhalováno jako spoluvytvářený mýtus,“ uvedl režisér Sean Durkin.

„Období před ekonomických kolapsem, rozvíjející se globální trh a Londýn na vrcholu deregulace. Chtěl jsem vnitřně propojit oslavované hodnoty doby, jako je odvaha riskovat a ambicióznost, s problémy a konflikty uvnitř rodiny.“

Reklama

Výběr článků

Načítám