Hlavní obsah

Duo Egon představí ve Varech živý Trhák

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech představí hudební Duo Egon živé promítání české hudební komedie Trhák.

Článek

Film z roku 1980 uvede 7. července v Městském divadle v Karlových Varech na plátně a rozšířená koncertní sestava Dua Egon, které tvoří Jirka Zemánek a Fenek Steiner ze skupiny Wohnout, bude hrát živě písničky, které jsou jeho součástí.

„Na plátně poběží film a ve chvíli, kdy v něm zazní nějaké hudební číslo, začne hrát kapela naživo. Je to v rámci našich možností dokonalé, protože pod celým filmem máme udělaný metronom, takže všichni naši lidé hrají úplně stejně a ve stejný okamžik jako původní představitelé na plátně. Zpěváci dokonce otevírají ústa tak, jako jejich filmoví kolegové. Hrajeme tedy autenticky,“ vysvětlil Právu Jirka Zemánek z Dua Egon.

Koncertní verzi Trháku kapela poprvé představila v pražském Lucerna Music Baru v říjnu loňského roku. Karlovarské představení bude teprve druhé a Zemánek je přesvědčen, že současně poslední.

Trhák režíroval Zdeněk Podskalský, scénář napsal společně se Zdeňkem Svěrákem a Ladislavem Smoljakem. Zemánek a Steiner k němu získali vztah poté, kdy si ho často pouštěli ve voze při cestách z koncertů, které absolvovali se svou domácí skupinou Wohnout.

Pěveckými hosty jejich „trhákovského“ ansámblu budou mimo jiné Jakub Kohák, Marek Taclík, Milan Cerman i bratři Matěj a Honza Homolovi z Wohnoutu. Celý soubor bude mít osmadvacet členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám