Hlavní obsah

Diváckou cenu deníku Právo stále vede film Ve jménu cti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první příčce Divácké ceny deníku Právo se druhý den drží film Ve jménu cti režiséra Vincenta Pereze. Na druhé místo diváci vytáhli film Pracovní síla Piera-Philippa Chevignyho, který na třetí místo posunul snímek Sbohem, Julie režiséra Mohameda Kordofaniho.

Foto: KVIFF

Z filmu Ve jménu cti.

Článek

O Diváckou cenu deníku Právo na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary usilují snímky vyrobené v letech 2022 a 2023, které se na festivalu promítají.

Lidé před zhlédnutím filmu dostávají hlasovací lístky s hodnocením od jedničky (výborný) po čtyřku (slabý) a po projekci je označené odevzdávají hosteskám. Vítěz bude vyhlášen na slavnostním zakončení festivalu v sobotu večer.

Režisér Vincent Perez uvedl film Ve jménu cti a řekl: Souboj byl způsob, jak obnovit svou pověst

Na kus řeči

Film Ve jménu cti je situován do Paříže v roce 1887. kdy je duel oficiálně zakázanou, ale stále běžnou praxí. A často také jediným způsobem, jak si udržet svou čest. Historický snímek herce a režiséra Vincenta Pereze využívá jednotlivé varianty duelů – s kordy, pistolemi nebo s šavlemi na koních.

PořadíČeský názevPůvodní názevZnámka
1.Ve jménu cti Une affaire d'honneur 1,16
2.Pracovní sílaRichelieu 1,18
3.Sbohem, JulieWadaan Julia1,18
4.OhňostrojeStranizza d'amuri1,25
5.Dokonalé dnyPerfect Days1,26
6.Minulé životyPast Lives1,26
7.Umění jíst a milovatLa passion de Dodin Bouffant1,28
8.Red roomsLes chambres rouges1,29
9.SuzumeSuzume1,30
10.ÚsvitÚsvit1,35

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám