Hlavní obsah

V Divácké ceně deníku Právo zatím vedou Ohňostroje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mezinárodním filmovém festivalu již tradičně návštěvníci filmů hlasují v Divácké ceně deníku Právo. O ni usilují snímky vyrobené v letech 2022 a 2023, které se na festivalu promítají. Lidé před zhlédnutím filmu dostávají hlasovací lístky s hodnocením od jedničky (výborný) po čtyřku (slabý) a po projekci je označené odevzdávají hosteskám. Zatím u diváků vede italský snímek Ohňostroje.

Foto: Stanislav Honzík, Martin Mlaka

Český Úsvit je na 3. místě, zatím.

Článek

Příběh zavádí diváky na Sicílii do 80. let minulého století. Sedmnáctiletý Gianni v něm bojuje s šikanou kvůli své menšinové sexuální orientaci. Jeho život se změní v okamžiku, kdy potká Nina.

Přátelství dvou chlapců postupně přerůstá v milostný vztah, v němž se oba mohou chovat otevřeně a beze studu. Poměr se však nepozdává jejich konzervativním rodinám, které chtějí celé věci učinit přítrž. Italský herec Giuseppe Fiorello se ve svém režijním debutu inspiroval skutečnými událostmi.

Vítěz Divácké ceny deníku Právo bude vyhlášen na závěrečného ceremoniálu festivalu.

PořadíČeský názevPůvodní názevZnámka
1.OhňostrojeStranizza d'amuri1,25
2.Minulé životyPast Lives
3.Umění jíst a milovatLa passion de Dodin Bouffant1,28
4.SuzumeSuzume1,31
5.ÚsvitÚsvit1,35
6.Druhá šanceYou Sing Loud, I Sing Louder1,38
7.Kéž bych mohl hibernovatBaavgai bolohson1,39
8.Byt č. 10-01A Thousand and One1,43
9.Karaoke bluesKuolleet lehdet1,47
10.Prázdné sítěToorhaye khali1,54

Výběr článků

Načítám