Hlavní obsah

MFF KV: Divákům se líbí Ohňostroje, snímek o jedné nelehké lásce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech s sebou tradičně přináší i výběr filmu, který nejvíc zaujal publikum. O Diváckou cenu deníku Právo usilují na jeho 57. ročníku všechny snímky vyrobené v letech 2022 a 2023. Po první sčítání se do čela hlasování dostal italský snímek Ohňostroje.

Foto: KVIFF

Ohňostroje, snímek, který vede Diváckou cenu deníku Právo

Článek

Příběh zavádí diváky na Sicílii, do 80. let. Sedmnáctiletý Gianni v něm bojuje s šikanou kvůli své menšinové sexuální orientaci. Jeho život se změní v okamžiku, kdy potká Nina. Přátelství dvou chlapců postupně přerůstá v milostný vztah, v němž se oba mohou chovat otevřeně a beze studu.

Poměr se však nepozdává jejich konzervativním rodinám, které chtějí celé věci učinit přítrž. Italský herec Giuseppe Fiorello se ve svém režijním debutu inspiroval skutečnými událostmi.

Zatím jen devítka

Diváci svým hlasováním zatím v rámci MFF KV vytvořili „pouze“ devítku snímků, které by mohly cenu získat. Právě tolik jich splnilo všechny nastavené podmínky, prošly po sčítání odevzdaných lístků takzvaně dále. Jaký film vyhraje, bude jasné 8. července. Vítěz bude vyhlášen v rámci závěrečného ceremoniálu.

PořadíČeský názevPůvodní názevZnámka
1.OhňostrojeStranizza d'amuri1,25
2.Umění jíst a milovatLa passion de Dodin Bouffant1,28
3.ÚsvitÚsvit1,33
4.Druhá šanceYou Sing Loud, I Sing Louder1,38
5.Kéž bych mohl hibernovatBaavgai bolohson1,39
6.Byt č. 10-01A Thousand and One1,43
7.Karaoke bluesKuolleet lehdet1,47
8.Sladký východThe Sweet East1,90
9.Holky jsou v pohoděLas chicas están bien2,17

Reklama

Výběr článků

Načítám