Hlavní obsah

Vydejte se do karlovarského světa bez kouře. Nabídne talkshow i hudbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z partnerů letošního, 57. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je také největší česká tabáková společnost. Již popáté přináší bohatý doprovodný program.

Foto: Petr Klapper, .

Laboratoř Svět bez kouře ve Dvořákových sadech

Článek

Ve Dvořákových sadech je umístěna laboratoř Svět bez kouře, která se zaměřuje na osvětu o škodlivosti kouření, a zároveň představuje bezdýmné alternativy. Součástí je i instalace „Nadechněte se“, kterou vytvořil ve spolupráci se sklárnou Moser, designér Jan Plecháč. Instalaci tvoří pestrobarevný květinový vodopád, který vyvěrá z vázy z nejkvalitnějšího českého křišťálu.

Foto: Petr Klapper, .

Svět bez kouře

Vše je podpořeno zvuky letní louky. „Pro mnohé z nás představuje Svět bez kouře čistější vzduch. Navíc i Moser, se kterým jsem na tomto díle spolupracoval, má čistotu ve své DNA. Naším cílem tedy bylo tuto myšlenku převést do reálné instalace a inspirovat tak kuřáky k tomu, aby udělali změnu k lepšímu, nejen kvůli sobě,“ vysvětluje designér Jan Plecháč.

Foto: Vojtěch Veškrna, .

Designér Jan Plecháč

Celý program „Nadechněte se“ se snaží motivovat kuřáky k odložení cigarety nebo k přechodu k alternativním bezdýmným variantám. Ty na rozdíl od cigaret tabák nespalují a neprodukují tak zdraví škodlivý kouř. Samotná instalace bude k dispozici po celé trvání festivalu každý den od jedenácti do osmi hodin. Dovnitř se dostane každý návštěvník starší 18 let. Ocitne se tak ve virtuálním světě profesora Dohořela, kde se může seznámit s vědeckými postupy a výzkumem, který stojí v pozadí vývoje moderních bezdýmných alternativ. K dispozici a vyzkoušení jsou také 3D brýle s interaktivním kvízem nebo přístroj na měření oxidu uhelnatého v dechu.

Ani letos se festival neobejde bez programu společnosti Philip Morris a prostoru IQOS LOUNGE u hotelu Thermal. Připravili si doprovodný program plný různorodých kulturních událostí.

Zahřívaný tabák je rizikovější než e-cigarety

Zdraví

Talk show s hvězdnými hosty

Kromě instalace se budou u karlovarského hotelu Thermal konat také zábavní talkshow moderátora Libora Boučka.

Foto: Jan Hrdý, .

Zábavní talkshow moderátora Libora Boučka

V úterý 4. 7. od 17:30 přivítá zástupce vedení filmového festivalu. Další talkshow proběhne ve středu 5. 7. od 17:00. Hosty budou hudebník Adam Pavlovčin (ADONXS), herec Jakub Štáfek, herečka Jitka Čvančarová a moderátor Ondřej Novotný.

Adam Pavlovčin alias ADONXS: Když skládám, cítím se velice silný

Kultura
Foto: Matúš Tóth, .

Zpěvák Adonxs

Otevírací doba prostor je každý festivalový den od 11 hodin do půlnoci.Nebude chybět ani oncert zpěváka ADONXS (Adam Pavlovčin – pozn. red.), na němž představí svou píseň. Další koncert zpěváka proběhne ve středu 5. 7. od 23:00 v prostorách casina Grandhotelu Pupp.

V Divácké ceně deníku Právo zatím vedou Ohňostroje

Divácká cena Práva

Reklama

Výběr článků

Načítám