Hlavní obsah

KVIFF: Diváci se ptají hlavně na kinosály. Do Ztrát a nálezů vracejí plné peněženky i zlato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci letošního 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech se v informačním stánku umístěném tradičně ve vestibulu hotelu Thermal dotazují nejčastěji na kinosály, kde lze pořídit vstupenky a festivalové pasy, ale také se doptávají například na toalety.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

U festivalového stánku s informacemi se návštěvníci dozvědí vše potřebné.

Článek

Stánek slouží rovněž jako místo pro Ztráty a nálezy, kde se letos sešly například dvě nadité peněženky, platební karty, klíče od auta, ale i deštník nebo desítky let starý zlatý náhrdelník. Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

„Jsme tady již od čtvrtka, ale to tu bylo ještě málo lidí. Jakmile festival začal, tak denně k našemu pultu přicházejí stovky návštěvníků festivalu,“ uvedla jedna z recepčních Nikol.

„Nejvíce se lidé ptají na to, kde jsou kinosály, kde si lze koupit lístky a také kde jsou záchody. Pak se také ptají na festivalové pasy, programy festivalu a jak fungují aplikace festivalu,“ pokračovala. „Umíme všechny dobře anglicky. Se všemi se v pohodě domluvíme, akorát s ruskojazyčnými návštěvníky musíme pomalu, protože jim to moc nejde, ale nakonec se rozumíme také,“ pokračovala další z recepčních Natálie.

Informační středisko ve vestibulu Thermalu je zároveň místo Ztrát a nálezů. „Lidé nám sem přinesli nalezené například občanské průkazy, ale i kreditní karty a také peněženky plné peněz,“ prozradila recepční Markéta.

„Akorát jedna vrácená peněženka byla prázdná a bez dokladů, ale všechny ostatní byly nadité penězi. Nepočítaly jsme to, protože respektujeme nějaké soukromí,“ popisovala recepční. „Také tu máme nějaké nalezené akreditace, ale ty kupodivu nikdo nehledá,“ prozradila Markéta.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festivalový informační stánek ve vestibulu hotelu Thermal slouží také místo ztrát a nálezů.

„Z těch zajímavých věcí tu máme například vějíř,“ podotkla. „Pak je tu také jedna náušnice. A jedna paní tu u nás našla zlatý náhrdelník, který nosí přes čtyřicet let. Byla nadšená, že se našel, že jej poctivý nálezce odnesl do ztrát a nálezů,“ konstatovala Markéta. „Přímo na zahájení festivalu se ztratilo bílé zlato, které se tu také našlo,“ doplnila Natálie. „A také se tu u nás našly klíčky od auta,“ dodala Markéta.

Studentky z informačního stánku festivalu se již dočkaly také první odměny. „Nebylo to tedy za žádnou službu nebo nalezený předmět,“ uvedla Natálie. „Prostě nám jen tak přinesli nějací lidé pralinky s čokoládou, protože oni sami to nemají rádi a nejedí to,“ prozradila recepční s tím, že v informačním festivalovém středisku mají otevřeno od osmi ráno do půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám