Hlavní obsah

Konec festivalu ve Varech bude zalitý sluncem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova zalitý sluncem mají být poslední dva dny letošního, 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Teploty by mohly v sobotu dokonce překročit třicet stupňů. Až v neděli, kdy se bude festival balit, by odpoledne mohly přijít bouřky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bude teplo. I ve Varech.

Článek

Právo, které je spolu se serverem Novinky.cz hlavním mediálním partnerem MFF, o tom informoval meteorolog a pozorovatel počasí Rudolf Kovařík z Šindelové na Karlovarsku.

„Bude vše zalité sluncem,“ uvedl na dotaz, na jaké počasí se mají připravit návštěvníci festivalu v jeho závěru. „Možná že to bude dělat i trochu problém,“ pokračoval meteorolog s tím, že se již nebudou do konce týdne opakovat ranní teploty, kdy na Šindelové byly ve čtvrtek dva stupně a na Rolavě dokonce nula. „Po studené frontě, která přešla Českou republiku, se vyjasnilo. Namísto této fronty se k nám rozšířil výběžek vyššího tlaku. V pátek a v sobotu již jako samostatná tlaková výše bude směřovat na Balkánský poloostrov a po její zadní straně k nám bude proudit teplý, až velmi teplý vzduch od jihu jihozápadu,“ dodal.

Podle toho to také bude podle meteorologa vypadat: „V pátek už bude ráno jasno, přes den místní kupovitá oblačnost a k večeru se opět bude vyjasňovat.“

Ráno se budou teploty pohybovat kolem osmi až dvanácti stupni. Odpoledne by mohlo být dvacet tři až dvacet sedm. „V sobotu opět ráno jasno, přes den polojasno s místní kupovitou oblačností, takže podél hor toho bude víc, ale k večeru, jak přes kopírák, přijde opět vyjasnění, přičemž ráno bude dvanáct až čtrnáct stupňů a odpoledne dvacet šest až třicet jeden stupeň,“ konstatoval meteorolog z krušnohorské vesničky.

Zřejmě nejteplejší bude ale neděle, kdy se začnou festivalové rekvizity postupně rozebírat a nakládat k uskladnění na příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám