Hlavní obsah

Český barman Vítězslav Cirok obdržel ve světové soutěži v míchání nealko drinků druhé místo

Karlovy Vary

Pro barmana Vítězslava Ciroka je jeho práce spíše koníčkem, původně vystudovaný elektrotechnik působí v oboru už sedmnáct let a během let sbíral zkušenosti, díky kterým se vypracoval mezi nejlepší barmany v Česku. Druhým rokem působí v karlovarském Grandhotelu Pupp a letos své znalosti zúročil druhým místem ve světové soutěži v míchání nealkoholických koktejlů.

Český barman Vítězslav Cirok obdržel ve světové soutěži v míchání nealko drinků druhé místo. Inspirací mu byla zrychlená dobaVideo: Novinky

 
Článek

„Šel jsem sice do soutěže s tím, že vyhraju, ale po svém výkonu jsem cítil, že když to bude do pátého místa, tak budu rád,“ přiznal Novinkám barman a manažer baru v Grandhotelu Pupp Vitězslav Cirok, že druhé místo pro něj bylo příjemným překvapením.

Český barman Jan Šebek získal na světové soutěži v míchání nealko drinků třetí místo

MFF KV

Pro soutěž Cirok připravil koktejl s příznačným názvem Happiness (v překladu štěstí), do kterého přimíchal sirup z nepálského pepře s výraznou citrusovou chutí a také dnes už polozapomenutou kdouli: ovoce se sladkokyselou chutí, které voní po citrusech či vanilce.

„Inspirací pro mě byla zrychlená doba, takže jsem chtěl namíchat něco, co zdůrazní moderní dobu a zdravý životní styl. Pointa drinku je o definici štěstí jako harmonii těla, duše a mysli. Takže jsem našel ingredience, které každá znázorňuje jeden z těchto elementů,“ vysvětlil Cirok s tím, že koktejl vymyslel během dvou týdnů.

Foto: Novinky

Cirok byl z výsledku mile překvapen.

Původně přitom Cirok vystudoval elektrotechniku, díky svému zájmu o práci s lidmi začal u baru pracovat před sedmnácti lety a postupně se vypracoval mezi tuzemskou barmanskou špičku. V hotelu Pupp působí dva roky. „Pracovat tady je pro mě takový malý splněný sen,“ doplnil barman.

Recept na koktejl Happiness

INGREDIENCE

  • Mattoni Grand perlivá 10 cl
  • Paragon Timur Berry 2 cl
  • Fresh juice z růžového grepu
  • 2 cl Kdoulový nektar 4 cl
  • Ozdoba: Čerstvý list eukalyptu

POSTUP:

  • Do míchací sklenice nalijeme všechny ingredience kromě Mattoni a pečlivě promícháme. 
  • Do sklenice s ledem nalijeme Mattoni perlivou, přelijeme směs z míchací sklenice a ozdobíme.
Foto: Mattoni Grand Drink

Koktejl Happiness českého barmana Vítězslava Ciroka.

První místo získal Rakušan

První místo po několika letech účasti v soutěží letos proměnil Rakušan Stefan Haneder, který namíchal koktejl s názvem The 5 Elements.

„Mattoni Grand Drinku jsem se zúčastnil už čtyřikrát. V posledních dvou soutěžích jsem se umístil vždy na druhém místě, takže jsem tvrdě trénoval a připravoval se, abych dosáhl na první místo. A teď se to konečně povedlo. Mám obrovskou radost! Určitě to pořádně oslavím,“ uvedl po souteži.

PSH Nekonečný příběh. Drogy, sex, rap. Vtip a upřímnost

MFF KV

Soutěž je unikátní ve světě tím, že se zaměřuje na míchání nealkoholických drinků. První ročník proběhl už před 24 lety, posledních jedenáct let probíhá jako oficiální mezinárodní soutěž pod záštitou Světové barmanské asociace.

„Mattoni Grand Drinku se každoročně účastní ti nejelitnější barmani z celého světa s originálními koktejly nejvyšší možné kvality. Ani tento rok nebyl výjimkou,” doplnil prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský s tím, že letošního finále v Karlových Varech se účastnilo celkem sedmnáct barmanů z celého světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám