Hlavní obsah

PSH Nekonečný příběh. Drogy, sex, rap. Vtip a upřímnost

„Nemůžu se zlobit na filmaře, že to měli natočit jinak. To já jsem měl žít jinak. Teď už to nezměním,“ komentoval po zhlédnutí snímek PSH Nekonečný příběh jeden z jeho protagonistů, rapper Vladimír 518. Svou premiéru si odbyl v sobotu na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Do kin má jít na podzim.

Teaser k filmu PSH Nekonečný příběh Video: Bionaut

 
Článek

Dvě desítky let vyprodávají sály. Jejich písničky mají na YouTube milióny zhlédnutí. Prostě Orion, Vladimir 518 a Mike Trafik alias kapela Peneři strýčka Homeboye. Aneb rappeři na prahu středního věku, kteří byli vždy „jiní“.

Svobodná devadesátá léta jim pak umožnila dělat to, co chtěli: od graffiti po hudbu, v níž našli své pevné místo. S ní přišly mejdany, drogy, chlast...

„Čára, cígo, drink,“ padá opakovaně v dokumentu a oni sami se označují za „legendární zmr...“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapela PSH vystoupila 2. července 2022 na tiskové konferenci v rámci 56. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech při příležitosti uvedení nového filmu o skupině PSH Nekonečný příběh. Na snímku Mike Trafik, Orion a Vladimír 518.

Přiznávají, že byli schopní vypít denně lahev tvrdého alkoholu, protože jejich turné často jeho výrobci sponzorovali. „Ty věci, co jsme prožili, nebyly vždy veselé,“ řekl divákům po karlovarské projekci ještě Vladimír 518.

Nebylo to vždy veselé

Dokument natáčel režisér Štěpán FOK Vodrážka ve spolupráci s kapelou. Ze scénáře, který se připravoval několik měsíců, na konec byla poté použita třetina. „Spousta věcí tam není, to bychom tu byli ještě dlouho,“ uvedl Orion.

Doplnil, že ho snímek až dojal. A právě on je ten, který zůstal jen u hudby. Vladimír 518 a Mike Trafik si během společných let budovali ještě vlastní, souběžné kariéry, v nichž také uspěli. „Hráli jsme na svatbách. A jednou budeme hrát na pohřbech. Sponzorovat nás budou květinářství a kamenolomy...,“ žertují v závěru.

A právě jejich upřímnost spojená s vtipem je na dokumentu pro diváka tím nejcennějším. Zkrátka: nečekejte vyprávění o míru, lásce ke zvířatům a harmonii. Ale trojportrét přátel, které spojila hudba.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám