Hlavní obsah

Mel Gibson prý chystá film o papeži Janu Pavlu II.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Úspěšný hollywoodský herec a kontroverzní režisér Mel Gibson uvažuje o natočení snímku o zesnulém papeži Janu Pavlu II. Uvedl to server Pagesix.com. Gibson podle serveru vyslal na rozloučení s Janem Pavlem II. svůj filmový štáb, aby zachytil záběry z této mimořádné události sledované celým světem.

Článek

Devětačtyřicetiletý Gibson je hluboce nábožensky založen. Podle serveru je členem katolické sekty, která si říká Svatá rodina. Server také uvádí, že snímky pořízené na pohřbu ve Vatikánu pravděpodobně využije ve svém filmu.

Jeho film Umučení Krista provázela již od natáčení ostrá diskuze, zejména kvůli údajnému antisemitismu, a filmu se předpovídalo, že na něj moc diváků nepřijde. Ukázalo se však, že tomu bylo přesně naopak. Film měl obrovský úspěch a tržby na celém světě se vyšplhaly na částku přesahující 600 miliónů dolarů, v přepočtu přes 14 miliard korun.

Sám Gibson se nedávno zmínil, že zvažuje natočení dalšího filmu s náboženskou tematikou - o třech dětech, které tvrdily, že viděly Pannu Marii. Má jít o zachycení atmosféry kolem události v portugalské Fátimě z roku 1917.

V hledáčku pro další film je i povstání Makabejských proti cizím okupantům Judeje. "Tento příběh židovského povstání proti útlaku má určité rysy westernu," řekl 48letý Gibson. Slavné vítězství povstalců, které se odrazilo ve znovuzasvěcení jeruzalémského chrámu znesvěceného pohanskou bohoslužbou syrsko- helenistických vládců, se dodnes připomíná u příležitosti židovského svátku chanuka. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám