Hlavní obsah

Marie Rottrová zpívala na festivalu Brod 1995, Plastici v Brně nevystoupili

Právo, Jaroslav Špulák, Karel Škrabal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Marie Rottrová byla hlavní hvězdou sobotního hudebního festivalu Brod 1995. Uskutečnil se v novém areálu Na Kutilce v Českém Brodu, na dohled od místa, kde se v letech 1995 až 2007 konaly první ročníky festivalu Rock for People. Celá akce totiž vznikla před osmi lety jako vzpomínka na atmosféru prvních ročníků slavné přehlídky.

Foto: Zdeněk Hejduk

Marie Rottrová pri svém vystoupení v Českém Brodu.

Článek

Rottrová, která 13. listopadu oslaví osmdesáté narozeniny, vystoupila za doprovodu big bandu Septet Plus Orchestra. Představila řadu svých populárních písniček, které si s ní zpívalo tři tisíce diváků pod pódiem. Hostem koncertu byl zpěvák Petr Němec, jenž s Rottrovou v minulosti nazpíval několik písní a setkal se s ní v kapele Flamingo.

„Příští týden budu zpívat v Karlových Varech a Porubě na otevření kulturního domu, který byl sedm let zavřený a v němž jsem začínala. Představím se i ve Chvaleticích, Šumperku a Letní scéně Hotelu Internacional v Praze. Do toho natáčím dokument k mému výročí pro Českou televizi,“ řekla zpěvačka o svém nejbližším programu.

Na festivalu Brod 1995 se představily i skupiny Tři sestry, Vypsaná fixa, Krausberry, Cocotte Minute, PSH a další.

Trutnovský festival podruhé v Pisárkách

Nádherný koncert Michala Prokopa, úspěch a nadšení z J.A.R. či svatbu přímo na hlavním pódiu přinesla sobota na festivalu TrutnOff BrnoOn, který se druhým rokem konal o víkendu v brněnských Pisárkách v areálu Na střelnici. Program na dvou pódiích čítal na padesát kapel od pátku do neděle.

Církevní sňatek, který novomanželé uzavřeli na hlavním pódiu po poledni a svatebčané pak hodovali v jeho zákulisí, měl dohru i při dalším koncertě, když zpěvák skupiny Vítkovo kvarteto Jiří Růžek pronesl: „My nejsme program, my jsme svatební dar.“

Tradiční kolečko s tanečním sólem pro nevěstu a ženicha se odehrálo přímo pod pódiem při vystoupení kapely.

Překvapením festivalu byla nepřítomnost avizované undergroundové kapely The Plastic People of The Universe, místo které vystoupil Phil Shoenfelt s kapelou. „Plastiky už budete poslouchat jenom z cédéček,“ pronesl moderátor programu v undergroundovém stanu František „Čuňas“ Stárek při vysvětlení nepřítomnosti tradičního účastníka jednoho z nejstarších tuzemských festivalů. O případném definitivním konci kapely se pak spekulovalo mezi příznivci.

V neděli setkání vyvrcholilo koncertem Pražského výběru, ale součástí programu byla například beseda o situaci v obcích postižených tornádem na jižní Moravě, které se zúčastnili reportéři jihomoravských médií či hejtman Jan Grolich.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám