Hlavní obsah

Mádl hraje hokejistu, Kuchařová jeho blondýnu bez maturity

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize začala natáčet romantickou komedii podle scénáře Petra Kolečka Správnej dres. Známého bohatého hokejistu hraje Jiří Mádl, jeho manželku, bývalou miss, Taťána Kuchařová.

Foto: ČT

Jiří Mádl a Taťána Kuchařová

Článek

Hokejisté a bývalé modelky, to je pro komedii přímo zlatá žíla. Příběh napsal  talentovaný a ironický Petr Kolečko, autor Čtvrté hvězdy nebo Okresního přeboru. Režisér Stano Sládeček Správnej dres natáčí ve středočeských Zdiměřicích a v Praze.

Manželka hokejové hvězdy NHL by ráda něco dokázala, ale nemá dokončené ani gymnázium a pomalu se smiřuje s tím, že duchaplnost od ní nikdo neočekává. Pak ale potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) a zjistí, že ledacos se dá změnit.

Foto: ČT

Natáčení komedie Správnej dres

„Romantická komedie je žánr, který nám tu moc nejde, protože ho nebereme vážně. Ty nejlepší romantické komedie jsou o překonávání slabin a předsudků, které si v sobě nosíme, které si sami vytváříme a které nám brání žít šťastněji, svobodně a nesobecky. Sociopat toužící uniknout samotě (Lepší už to nebude), hvězda chce obyčejný život (Notting Hill), šovinista dostane dar nahlédnout do ženské duše (Po čem ženy touží),“ popsal kreativní producent Michal Reitler.

„Oslovili jsme s dramaturgyní Hankou Wlodarczykovou Petra Kolečka, aby pro nás romantickou komedii napsal, a Petr nabídl dokonalé schéma – hvězdu NHL a modelku. Navíc jsme chtěli obsazení opřít o autenticitu. Jirka Mádl hokej hraje, a kdyby se nerozhodl pro hereckou dráhu, kdo ví, jak vysoko by se dostal. Hlavní roli jsme chtěli obsadit dívkou tak pronikavě krásnou, že si ji netroufne oslovit obyčejný chlap. Její vrozený status, o který hrajeme, je tak zpečetěn,“ doplnil Reitler.

Foto: ČT

Taťána Kuchařová při natáčení komedie Správnej dres

„Udělat u nás kvalitní romantickou komedii je výzva, která mě bavila. Hodně lidí mi vyčítalo, že píšu pořád jen o fotbale, tak jsem se rozhodl zvolit tentokrát diametrálně jiné prostředí a film je o hokeji,“ řekl scenárista Správného dresu Petr Kolečko.

Foto: ČT

Jiří Mádl při natáčení komedie Správnej dres

„Po přečtení scénáře se mi líbilo, že role Simony boří předsudky a dogmata společnosti, stejně jako já sama, jelikož přirozená ženská emancipace je mi vlastní. Věřím, že film bude nejen zábavnou romantickou komedií, ale i motivací pro ty, kteří se ztotožní s příběhem hlavní hrdinky,” komentuje své obsazení Miss World Taťána Kuchařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám