Hlavní obsah

Machovec odhalil své ledví: Jsem to já, jen trochu jiný

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý díl seriálu Nemocnice na kraji města nazvaný provokativně Past budiž varováním celému jednomu pohlaví české populace. Dospívající chlapci a muži bez životních vzorů by v něm neměli hledat chlapský ideál či hrdinu. Nenajdou jej, ani kdyby se rozkrájeli.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Vědělo se na beton, že Blažej je nevypočitatelný, mladý Sova chlastá, MUDr. Klobouk je pod pantoflem, mladý Vojíř arogantní a jeho otec tají zubní váček. Teď k nim ale přibyla svině non plus ultra: Míra Machovec.

"Jsem to já, Arnošte, Míra Machovec. Jenom trochu jiný, než na jakého sis zvyknul," zaznělo mrazivě v klíčové scéně dílu, v níž Blažeje bezostyšně vydíral kvůli jeho občas nefunkční pravačce a tlačil jej k rezignaci.

Ještě že jde o fikci. Kdyby byl seriál napsán podle skutečných osudů českých lékařů, nastal by zřejmě odliv nemocných, kteří by se nepochybně rozhodli, že se do rukou takového mančaftu v bílém už nikdy nesvěří.

Nedivme se ale Machovcovi jaký je, vždyť ho manželka psychiatrička v jednom kuse "houpe". Když spolu nanečisto otevírali zásuvku psacího stolu, aby se Míra mohl později vloupat k Blažejovi pro rentgenové snímky odhalující primářovu zdravotní nezpůsobilost, namluvila mu, že měl čas dvacet tři. Zřejmě vteřin, minut těžko. Jenže v té scéně nebyl střih, proto bylo možné spočítat, že vteřin potřeboval sedm. A on jí na to skočil.

Dlouhodobě nekvalitní zvuk záznamu přinesl do dílu pro odlehčení hravé kvízy. Na Blažejovu poznámku "Sebevědomí vám nechybí" doktorka Šulcová odpověděla: "Stejně jako dobrý a/ zrak, b/ sekt, c/ sex."

A paní Horváthová o své dceři Kamile Martě Pěnkavové prozradila: "Umí být hrdá jak a/ hřebec (mohla mít na mysli i Hřebce Jiřího, bývalého tenistu), b/ hřebík (v úvahu připadá i bývalý trenér fotbalové Sparty), c/ hřeben." Jelikož to byla finále důležitých dialogů a divák již nikdy nepozná jejich rozuzlení, měly by se v následujícím díle pro jistotu objevit titulky. Ty by leccos vyřešily.

Ani starý chytrolín Horváth se tolik nevytáhl. Jeho tvrdohlavé tvrzení, že všichni jsou špatní kromě koní vyvedlo z rovnováhy i vtipálka Vaška Pěnkavu a urazilo psa Pajdu.

Moudrost dílu řekla paní Horváthová. "Žena patří k muži, a to je dobré." Co si o tom asi myslí doktor Novosad, jenž se opět vrátil k poslušnému mlčení a v solidně rozjeté a napínavé soutěži o nejtiššího hrdinu tentokrát rozsekal minulou přebornici Inu Blažejovou, jež doslova "hubu nezavřela".

Sledovanost Nemocnice

Bez ohledu na rozpačité přijetí prvních dílů Nemocnice na kraji města po dvaceti letech u kritiky, volné pokračování kultovního Dietlova seriálu stále sleduje v pondělí nadpoloviční většina diváků. Jejich počet se po prvotním poklesu ustálil a pohybuje se nad 3 milióny lidí, což představuje 65 - 70 procent z těch, kdož v pondělí večer usedají k obrazovkám. Po mírném nárůstů u čtvrtého a pátého dílu, přišel pokles a další vzestup. Seriál pravidelně sleduje 3 až 3,5 miliónu dospělých diváků.

Mnohokrát opakovaný Komisař Rex se pohybuje kolem sedmi osmi procent, osciluje pouze sledovanost Volenky na Nově.  

Sledovanost v procentech u diváků nad 15 let podle ATO-mediaresearch. 

Nemocnice   Volenka    Rex

15. 12.   67,7 (3,2 mil)   18,9    3,7 (Paralympionik roku)

8.12.   65 (3,1 mil)     19    8

 1.12.  70,9 (3,4 mil) 16,6    9,4

24.11. 64,5 (3,01 mil) 22,6   8,1

17.11. 67,2 (3,4 mil)   22,0   9,6

10.11.  68,2 (3,2 mil) 16,8   8,6

 3.11.   64,9 (2,9 mil)  24,6    6,9

27.10. 70,6 (3,4 mil) 16,7     8

20.10. 77    (3,9 mil)  13,9    4,9

Bety Čeňková má v hlavě problém a doma dvě pianina. To sotva uhraje, vždyť zadrželi i Jacksona.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemocnice lámala rekordy

Nejsledovanějším pořadem České televize se letos stal první díl seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, který si vybralo 46,8 procent lidí....

Nemocnici sleduje na Slovensku polovina diváků

Na Slovensku očekávali diváci uvedení nových dílů Nemocnice po dvaceti letech s téměř stejným zájmem, jako v Česku. Vždyť původní seriál byl československý,...

Výběr článků

Načítám