Hlavní obsah

Nemocnici sleduje na Slovensku polovina diváků

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Na Slovensku očekávali diváci uvedení nových dílů Nemocnice po dvaceti letech s téměř stejným zájmem, jako v Česku. Vždyť původní seriál byl československý, hrál v něm Ladislav Chudík, takže se i Slováci těšili, že se po letech setkají se známými postavami.

Foto: Tomáš Bílek

Lektorka Barbara Fisherová

Článek

Někteří diváci na Slovensku měli možnost zhlédnout první díly nového pokračování Nemocnice už v České televizi, protože ji v části země rozšiřují kabelové společnosti. Další si museli počkat na to, až seriál začne uvádět - pouze s týdenním zpožděním - nejsledovanější komerční televize Markíza.

Vedoucí oddělení analýz programu TV Markíza Katarína Rimóczyová Právu potvrdila, že nová nemocnice si ve sledovanosti vede velmi dobře. Markíza pravidelně získává v neděli večer zhruba polovinu trhu a počet diváků (v pětimilionovém národě) se pohybuje těsně pod 1,5 miliónu lidí. Úspěch je o to větší, že seriál začíná až v devět hodin. "Na pokračování seriálu jsem se moc těšila a zatím jsem nevynechala ani jeden díl. Musím však přiznat, že mně trochu zklamala úroveň nových dílů, které mi připadají až moc vzdálené dietlovskému originálu," řekla Právu Margita Hlinická z Bratislavy. "Je škoda, že pan Chudík hraje v novém pokračování tak málo. Vystupoval zatím pouze v prvním dílu a to řekl jen pár vět," přidala se její sousedka Klára Sládečková.

"Těžko jsem si zvykala na nové postavy, které hrají pro mně zcela neznámí herci. Trvalo mi několik dílů, než jsem se zorientovala," říká Eva Čierna.  "Jsem v důchodu a seriály to je moje. Oblíbila jsem si telenovely, ale nemocnice je mnohem lepší. Většinu herců dobře znám a mám je moc ráda. Škoda, že Ladislav Chudík hraje v pokračování tak málo. Věřím však, že se v některém dalším dílu ještě objeví," říká Marta Miklášová. "Viděla jsem první díl a vůbec mně to nezaujalo. Už se nedívám," říká mladá maminka.

Slovenští čtenáři Práva v neobvyklé míře reagují i na články Jaroslava Špuláka: do bratislavské redakce chodí dopisy i maily,  jeho texty cituje Slovenský rozhlas. Některé diváky zajímají i reakce českého publika. Podnikatel Jozef Kunovič přiznává, že na televizi moc času nemá. "Sleduji však diskusi k seriálu na českých internetových stránkách a docela dobře se bavím," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Seriál Nemocnice se těší zájmu zahraničí

V pondělí večer od 20 hodin vstoupí na obrazovku ČT 1 nových třináct dílů legendárního seriálu - Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. O jeho koupi...

Nemocnice, ve které nemůže být hůř

Hrdinové a hrdinky nejpopulárnějšího československého seriálu se vrátili na místo činu. Po dvaceti letech jsou uvězněni ve své nemocnici v době reálné skrz...

Nemocnice lámala rekordy

Nejsledovanějším pořadem České televize se letos stal první díl seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, který si vybralo 46,8 procent lidí....

Výběr článků

Načítám