Hlavní obsah

Living Colour na Moravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Po loňském vynikajícím pražském koncertu se do České republiky vrací americká rocková skupina Living Colour. Ve středu vystoupí v brněnském klubu Semilasso a 3. dubna v ostravské hale Tatran. Soubor vedený vynikajícím kytaristou Vernonem Reidem dokázal na konci 80. let přijít s novátorským pojetím.

Foto: Vlastimil Roflík

Skupina Tři sestry Banditos v akci.

Článek

Loni v Praze kladla skupina důraz na materiál z čerstvé desky Collideoscope, který doplnila výlety do své minulosti v 80. letech, kdy na rockovém základě spojovala postupy z různých stylů od metalu až po punk jazz. Její síla ale není v jednotlivých skladbách, v repertoáru nemá vyslovené hity. Funguje jako nezastavitelný instrumentální stroj, ve kterém je hvězdou kytarista Vernon Reid, ale výborně mu sekundují baskytarista Doug Wimbish, bubeník Will Calhoun i Corey Glover u mikrofonu.

Vernon Reid už loni Novinkám prozradil, že skupina, kterou obnovil, je pro něj klíčová: "Znamená pro mě hodně, a to jak hudebně, tak i lidsky. Představuje svým způsobem sen, který začal už hodně dávno a pokračuje, protože Living Colour jsou zaměřeni na evoluci, na vývoj."

Přiznal také, že mám rád improvizaci: "Součástí koncertu je v každém případě improvizace, a to nejen v sólech, občas pozměníme i strukturu skladeb, mluvili jsme o tom, že bychom hráli jejich dubové verze."

Reklama

Související témata:

Související články

Living Colour sází na vývoj

Rocková skupina Living Colour vystoupí v neděli 28. září v pražském Lucerna Music Baru. Soubor vedený vynikajícím kytaristou Vernonem Reidem dokázal na konci...

Living Colour byli v Praze úžasně živelní

Nedělní koncert americké crossoverové skupiny Living Colour v zaplněném pražském Lucerna Music Baru představil čtveřici v živelné formě. Jako by chtěla českým...

Výběr článků

Načítám