Hlavní obsah

Living Colour byli v Praze úžasně živelní

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedělní koncert americké crossoverové skupiny Living Colour v zaplněném pražském Lucerna Music Baru představil čtveřici v živelné formě. Jako by chtěla českým divákům nahradit to, co nemohla předvést před dvěma lety na letním festivalu ve východočeských Králíkách, kdy dorazila se značným zpožděním a kvůli "policejní hodině" hrála jen 30 minut.

Foto: Marcel Vašut

Jurkovičova rozhledna

Článek

Tentokrát kladla důraz na materiál z čerstvé desky Collideoscope a k tomu přidala výlety do své skvělé minulosti v 80. letech. Její síla ale není v jednotlivých skladbách, v repertoáru nemá vyslovené hity. Funguje jako nezastavitelný instrumentální stroj.

Living Colour sázeli na svou genialitu a v Lucerna Music Baru hráli bolestivě nahlas. Když kytarista Vernon Reid sóloval, prodíraly se jeho tóny až do posluchačova žaludku - tak byly řezavé. Leckdy, pravda, poněkud exhibicionistické, leč takhle to v kapele vždy fungovalo.

Znamenitý baskytarista Doug Wimbish se svým nástrojem dotvářel masivní zvukovou kulisu k přednatočeným základům, mazlil se s ním a laskal ho. Bicí Willa Calhouna byly nepředstavitelně živelné i svobodné a drzounek Corey Glover u mikrofonu pak nad vším exceloval. Nejsilnější ovšem byl, když jej kolegové vokálně podpořili.

V Lucerna Music Baru se odehrála rocková selanka. Některé pasáže, do jisté míry improvizované, diváky pohltily a dostávaly je do extáze. Není divu, že to Newyorčanům bohatě vraceli svou přízní.

Související témata:

Související články

Living Colour sází na vývoj

Rocková skupina Living Colour vystoupí v neděli 28. září v pražském Lucerna Music Baru. Soubor vedený vynikajícím kytaristou Vernonem Reidem dokázal na konci...

Výběr článků

Načítám