Hlavní obsah

Letošní StarDance proběhne ve znamení hvězd. Třpytit se budou všude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize v úterý představila další podrobnosti k chystanému 12. ročníku StarDance. Tisková konference proběhla na pražském Výstavišti, kde bude deset párů od 14. října v přímém přenosu tančit. Letošek proběhne ve znamení hvězd. Ty se objeví nejen na parketu, ale také ve vizuálech, které pořad doprovázejí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Česká televize a StarDance

Článek

„Já vibruju očekáváním. StarDance je pro mě jedna z nejmilejších povinností v křesle generálního ředitele. Sice pracujete v sobotu, ale já si to užívám. Jde o pořad, který jednoznačně do ČT patří. I když slýchávám, že tomu tak není. Má energii, noblesu, posadí před obrazovku celou rodinu, celá rodina tam sedí a každý si to užívá… Je to náš glamour,“ uvedl generální ředitel Petr Dvořák.

Doplnil, že o tom, jaký úspěch pořad má, svědčí i statistiky: „Na finále posledního ročníku StarDance se dívalo 1,7 milionu diváků starších 15 let, plus 150 tisíc dětí… Základ máme tedy dobrý. A věřím, že letošní ročník bude ještě lepší.“

Prozradil také, že se ČT podařilo získat vysílací práva na další dvě série.

Centrum? Pražské Výstaviště

StarDance se odehraje na pražském Výstavišti, kde se již staví dekorace. V příštích dnech se budou postupně instalovat všechny další technologie, které vyžaduje soutěž i přímé přenosy. Přesně ve středu 11. října si pak taneční páry prostor prvně ozkouší. Některé z nich tam stráví svůj čas až do Vánoc.

Pořad poběží v sobotu večer, a to od 14. října do 16. prosince. Součástí jeho letošní řady budou rovněž stý díl a charitativní večer.

Seznam soutěžících 2023

  • Eva Adamczyková (snowboardistka)
  • Marek Adamczyk (herec)
  • Iva Kubelková (moderátorka)
  • Vavřinec Hradilek (vodní slalomář a kajakář)
  • Ivana Chýlková (herečka)
  • Tereza Mašková (zpěvačka)
  • Darija Pavlovičová (herečka)
  • Richard Krajčo (zpěvák a herec)
  • David Prachař (herec)
  • Josef Maršálek (cukrář)

Vizuál 12. ročníku StarDance se letos bude točit kolem hvězd, a to nejen těch, které budou tančit. Jsou součástí také vizuálů, jež pořad propagují.

„Pořad nabídneme přesně to, na co jsou diváci zvyklí… A naše novinky? Budeme mít pouze tři porotce (Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík, pozn. red.). Máme nového kostýmního výtvarníka Romana Šolce. Čeká nás také v pořadí šestý večer, který bude výjimečně bez tradičního orchestru. Dáme prostor tanečníkům, aby si vybrali písně ze svých oblíbených filmů a budou na ně tančit,“ uvedla kreativní producentka pořadu Lucie Kapounová.

Maskérka hvězd ze StarDance: VIP se k nám chodí uklidnit před tancem

MFF KV

Desítka tanečních párů StarDance už je kompletní

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Česká televize

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám