Hlavní obsah

Lenny vydává novou řadovku. Je rocková, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrůstala jsem na rocku a  punku, tvrdí mladá česká zpěvačka Lenny. Na její tvorbě se to zatím tak silně neprojevilo, ale podle jejích slov je deska Heartbreak culture rock. Vychází v pátek.

Foto: Universal Music

Lenny na desce Heartbreak culture

Článek

„Rock je pro mě potrava pro duši. Když začne hrát skvělý kytarový riff, něco uvnitř mě se zažehne a mám pocit, že vše je možné. Možná na lidi působím mile a stydlivě, nicméně na pódiu dostává prostor moje dravá stránka a nic mě nezastaví,“ řekla Lenny.

Své album představí 24. listopadu na svém doposud největším sólovém koncertě v O2 universu.

„Já jsem na rocku a punk rocku vyrůstala. Můj táta mě odchoval na AC/DC, Deep Purple nebo Ozzym. Já sama jsem pak v pubertě milovala Paramore, Linkin Park nebo Green Day,“ vzpomíná.

„Na studiích v Anglii jsem pak objevila i kouzlo tvrdšího hardcoru a navštěvovala koncerty kapel jako New Found Glory, Bring Me The Horizon nebo známé Warped Tour.“

Na albu začala pracovat na začátku roku 2020 v liverpoolském studiu The Motor Museum, většina pak vznikla loni během songwriting sessions v Berlíně, kde využila pomoci Isy Aziera, Stephana Cunyho a Robina Hunta a holandského zpěváka Remmeho.

Na dálku Lenny přes internet radil na Grammy nominovaný Dan Lancaster, který je momentálně na tour s kapelou Muse. V Praze se rodila třeba píseň Animal (produkce Filip Vlček) a Marcus Tran tu produkoval úvodní píseň alba Superpower.

„Rozmanitost tvorby desky jsem si zkrátka neskutečně užívala. Nejlepší věci u mě vznikaly právě tehdy, když jsem trochu popustila uzdu kreativitě a netlačila tolik na pilu,“ uzavřela Lenny.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Hearts - Lenny [CD], Weird & Wonderful - Lenny [CD]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám