Hlavní obsah

Lenny představuje baladu Lithium, kterou produkoval Mike Shinoda z Linkin Park

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtečný producent, rapper a multiinstrumentalista Mike Shinoda, známý především ze svého působení v americké rockové kapele Linkin Park, spojil síly s českou zpěvačkou Lenny, aby vznikl singl s netradičním beatem s názvem Lithium. Na Novinkách.cz má klip k písni premiéru.

Lenny v klipu k písničce LithiumVideo: Universal Music

 
Článek

„Myslím, že budu mluvit za celou kapelu, když řeknu, že setkání s Mikem bylo jedno z nejpříjemnějších shledání s významnou zahraniční hudební hvězdou,“ říká Lenny.

„Základy produkce vytvořil Ondra Fiedler a pak písnička dlouho čekala v šuplíku na svůj čas. Ten přišel až téměř o tři roky později, když si ji vybral Mike Shinoda z mnoha dalších demonahrávek, které ode mě dostal,“ přibližuje vývoj písně Lithium Lenny.

Produkce singlu sice probíhala na dálku, Lenny se ale se Shinodou potkala už v březnu 2018, když mu s kapelou předskakovala při jeho pražské zastávce Post Traumatic Tour. Už tehdy se začaly formovat počátky této spolupráce.

„Oslovil mě s nápadem, jestli bych mohla hostovat přímo s ním na pódiu v písničce Make It Up As I Go. Po koncertě jsem měla možnost s ním konverzovat a Mike se hodně vyptával na mou tvorbu, protože celé naše vystoupení tehdy zhlédnul z boku pódia,“ vzpomíná s úsměvem osmadvacetiletá zpěvačka. „Dal mi na sebe spojení a domluvili jsme se, že mu zašlu nějaké písničky.“

K baladě později vznikl i videoklip z Kanárských ostrovů, ve kterém se snoubí atmosféra rozbouřeného moře a scénické pouště. O režii se tentokrát postaral Ondřej Kudyn.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám