Hlavní obsah

Lenka Dusilová vystoupí poprvé s big bandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka a hudebnice Lenka Dusilová vystoupí 9. října poprvé v České republice živě s big bandem Cotatcha Orchestra. Stane se tak v brněnském Divadle Husa na provázku.

Foto: Arts Marketing

Lenka Dusilová

Článek

Dusilová, která obdržela devět cen Anděl, neustále mění žánry a spolupracuje s celou řadou umělců. Šestnáctičlenný big band pod vedením trumpetisty Jiřího Kotači představí v premiéře jak autorské novinky napsané přímo pro tento společný projekt, tak i některé skladby z alba Bigbandová elektronika, které získalo nominaci na Cenu Anděl 2020 a vyhrálo anketu Česká jazzová sklizeň.

„Nepochybuji, že to bude masakr,“ uvedla Dusilová před koncertem. „Cotatcha Orchestra je současný, velice svěží big band s velkou hráčskou erudicí, silným původním repertoárem a rádi koketují s elektronikou. Mají touhu překračovat klasický žánr a to je pro mě velmi přitažlivé.“

„Spolupráce s nimi mi dává možnost spojit můj hlas a energii s krásnou barvou dechů a celým hudebním tělem big bandu. Bonusem je vložená důvěra, že můžu částečně být i u prvopočátku některých společných skladeb, které vznikly při společné live session s Jiřím Kotačou a Martinem Konvičkou v loňském roce. Jsem zvědavá, v jaké kompozice se některé hudební nápady a fráze promění a jak to celé bude ve výsledku znít,“ dodala zpěvačka.

Reklama

Výběr článků

Načítám