Hlavní obsah

Lady Gaga odvrhla elektro-pop. S Tonym Bennettem chystá jazzové album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrat, který budou teenageři těžko „vydýchávat“, přichystala hvězda elektronického komerčního popu Lady Gaga. Se stařičkým zpěvákem Tonym Bennettem a big bandem z éry swingu prý natočí album, které od ní čekal málokdo.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Článek

Lady Gaga už jednou s Tonym Bennettem zpívala, šlo však jen o nárazovou spolupráci, když natáčeli notoricky známou skladbu The Lady is a Tramp pro Bennettovo album duetů Duets II. Tentokrát už nejde o maličkost či kuriozitu, ale o plnohodnotné album, jehož cílová skupina je ovšem nejasná.

Bennett řekl magazínu Rolling Stone, že mu Gaga zavolala z Nového Zélandu a řekla, že s ním chce dělat jazzové album. Šestaosmdesátiletý veterán odpověděl: „Máš ho mít“.

Netušíte, jak je fenomenální...

"Uděláme jazzové album s velkým swingovým bandem Marion Evans a těším se, protože hodně lidí netuší, jak je (Gaga) fenomenální jazzová zpěvačka.“

Co přesně na albu bude, nechce Bennett prozradit, půjde prý o dílo jednoho starého skladatele. "Nemůžu ho jmenovat, protože nechci, aby to udělal někdo dříve než my. Jde o skvělého skladatele, který je velmi nedoceněný, slavný, ale ne tak slavný jako Gershwin nebo Porter. Ale udělal tolik hitů jako kdokoliv z nich, takže natočíme velkou swingující desku,“ slibuje Bennett.

Zatím se neví, zda spolu tato neuvěřitelná dvojice pojede na turné. „Uvidíme, co se stane. Je to dobrá přítelkyně a respektuju, že je tak kreativní, že se mění den ze dne, má tolik nápadů, které se derou ven. Nikdy se nezastaví, říkám ji hudební Picasso,“ dodal zpěvák.

Reklama

Související témata:

Související články

Lady Gaga nazvala nové album ARTPOP

Zpěvačka Lady Gaga oznámila, že její třetí studiové album se bude jmenovat ARTPOP. Učinila to prostřednictvím fotografie svého nového tetování, na kterém je...

Výběr článků

Načítám