Hlavní obsah

Kvůli SARS nepřijede režisér z Hongkongu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Bezpečnostní opatření související s šířením syndromu akutního respiračního selhání SARS letos poznamenají účast zahraničních hostů na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Na festivalu, který se uskuteční od 25. do 31. května, již odřekl účast hongkongský režisér Fruit Chan, který měl osobně uvést svůj film Public Toalet.

Foto: TFA Praha
Článek

"Měl to být velmi významný host. Je to skvělý režisér, jeho film již získal ocenění na několika festivalech. Sám zvážil situaci a účast odvolal. Pokusíme se ho alespoň příští rok pozvat do poroty," řekl programový ředitel festivalu Pavel Melounek.

Otazník zatím visí nad účastí druhého hosta z jihovýchodní Asie, ředitelky festivalu filmů pro děti a mládež v Pekingu Wang Ťün-čeng. Ta má zasednout v porotě. "Její účast zatím platí," dodal Melounek.

Ostatní hosté mají přijet z bezpečných zemí, například Německa či Dánska. O účasti hvězd nyní pořadatelé vyjednávají s Francouzi. "Jména budou až do poslední chvíle tajemstvím, situace se totiž může měnit. Předběžně ale jednáme o účasti Michela Galabru, známého šéfa četníků ze St. Tropez, nebo Marlene Jobertové," prozradil prezident festivalu Vítězslav Jandák.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám