Hlavní obsah

Kusturica bude točit film o Maradonovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SRBSKO

Uznávaný režisér Emir Kusturica bude točit film o kontroverzní fotbalové hvězdě Diegu Maradonovi. Zprávu v úterý uvedl bělehradský deník Vecernje Novostio.

Foto: radnice Prahy 13

Už se to krájí...

Článek

"Bude to složitý film," řekl Kusturica a dodal, že použije seriózní dokumentární materiály. Podle jeho slov nebude mít jeho projekt nic společného se štvavou atmosférou bulvárních médií, ale naopak s Maradonovou nenaplněnou touhou po rodinné harmonii.

"Maradona je mistr skandálu, ale to neznamená, že by měl být médii lynčován... shazují  v něm to dobré... ," řekl režisér bosenského původu.  

Natáčení začne v březnu na narozeninové párty jeho dcery v Buenos Aires, poté se filmový štáb přesune do Naples, Barcelony a na Kubu, kde Maradona prožil zásadní momenty svého života. 

Slávu Maradonových brilantních let bohužel zastínila jeho kokainová aféra.

Emir Kusturica absolvoval režii na pražské FAMU v ročníku Otakara Vávry. Za své filmy získal již několik filmových cen v Cannes, Berlíně či v Benátkách. Za film Tatínek na služební cestě (1984) byl nominován na Oscara.

Reklama

Související články

Maradona: Hleděl jsem smrti do očí

Zdravotní stav argentinského fotbalisty Diega Maradony, který byl 18. dubna hospitalizován v nemocnici s akutními problémy se srdcem a s dýcháním se zlepšil...

Výběr článků

Načítám