Hlavní obsah

Maradona: Hleděl jsem smrti do očí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Zdravotní stav argentinského fotbalisty Diega Maradony, který byl 18. dubna hospitalizován v nemocnici s akutními problémy se srdcem a s dýcháním se zlepšil natolik, že byl schopen dát první rozhovor televizi a dokonce si i zahrát golf. Mistr světa z roku 1986 v rozhovoru řekl, že "pohlédl smrti do očí".

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Bůh si nás povolává k sobě, kdy chce. Ale děkuji všem lidem, kteří se za mě modlili," uvedl dále třiačtyřicetiletý Maradona, který opustil kliniku navzdory doporučení lékařů, aby si ještě několik dní poležel. Podle deníku La Nación už měl ale nemocnice "po krk".

"Vzpomínám si na jeden film, který se jmenoval Nebe může počkat. Umírající v něm jde tunelem. Diskutuje a protestuje, protože prý ještě nenastal jeho čas. Také jsem v tom tunelu stál. A pak jsem viděl fanoušky Boky Juniors, za nimi ty z River Plate, ze San Lorenza, Racingu, Huracanu a Independiente," líčila fotbalová legenda, která kdysi v argentinské lize oblékala dres Boky Juniors.

Maradonu postihla srdeční slabost už před čtyřmi lety. Experti jeho chatrné zdraví připisují tomu, že navzdory odvykací kúře nadále užívá kokain a také žije nezdravě. Teorii, že by současné problémy souvisely s drogami, však lékaři popřeli.

Reklama

Související témata:

Související články

Maradonův lékař přiznal pašování drog

Bývalý lékař argentinské fotbalové hvězdy Diega Maradony se přiznal k pašování drog. Hernando Mauricio Vergara byl zadržen loni 11. prosince na letišti v Cali...

Výběr článků

Načítám