Hlavní obsah

Kurt Nilsen poprvé s playbackem

Právo, dk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jediní Aneta Langerová a Richard Krajčo zazpívali živě v sobotu ve Státní opeře Praha u příležitosti udílení cen Český slavík. Ostatní volili bezpečný playback. Dokonce i světová SuperStar Kurt Nilsen.

Foto: Apache Elektrokola

Judita Klosáková motivuje v projektu Apache mění život ostatní Pražany k jízdě na kole.

Článek

"Je to vůbec poprvé, co budu zpívat na playback, přestože jsem zastáncem živého zpívání. Ale tady si to kvůli technickým a komunikačním problémům nemůžu dovolit," řekl blonďatý Nor při setkání s novináři.

A pak se na pódiu nestačil divit, když jeho pianistovi technici odnesli klávesy ještě před skončením slavné písně Hi. Ten jen zíral a zůstal stát s nataženýma rukama před sebou. Nakonec zakroutil hlavou a odešel z jeviště. Ještě že to neviděl skvěle připravený a vtipný Leoš Mareš, který celý večer uváděl. Jistě by to okomentoval po svém.

Kurt Nilsen ve své krátké, ale intenzivní kariéře vystupoval na různých místech, poprvé však v opeře. Svěřil se, že poslouchá sice téměř jakoukoli muziku, vážná hudba jej však neoslovuje. "Co se hudby týče, mám rád všechno, poprock, oldies a další... tedy například kromě klasické hudby," řekl.

Vítěz World Idol Kurt Nilsen vydal už dvě desky

Kariéra Nilsena nabrala velké obrátky poté, co zvítězil v norské obdobě SuperStar a poté letos na Nový rok i v celosvětové soutěži World Idol.

V ní se utkali vítězové 11 národních soutěží Pop Idol, mimo jiné i ze Spojených států či Velké Británie. Zažívá sice velkou popularitu, on sám však tvrdí, že chce především dělat hudbu; je mimo jiné i téměř výhradním autorem skladeb na svých zatím dvou vydaných albech I a A Part Of Me.

"Přesto je popularita jedna z věcí, proč mnoho lidí hudbu dělá," uvedl.

Reklama

Související články

Kurt Nilsen: SuperStar mi změnila život

"Je to opravdu neuvěřitelné." Taková byla první slova z úst Kurta Nilsena, když se na přelomu roku dozvěděl, že se stal vítězem soutěže World Idol, celosvětové...

Výběr článků

Načítám