Hlavní obsah

Komik Sacha Baron Cohen se vrací jako Ali G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský komik Sacha Baron Cohen se vrátí k postavě rappera Aliho G, která ho v 90. letech proslavila. Oznámil to americký komediální kanál FXX, který nové epizody s Alim G příští rok uvede.

Článek

Baron Cohen uvedl Aliho G na televizní obrazovky v roce 1998 v televizním pořadu 11 O’Clock Show. Postava nepříliš inteligentního rádoby rappera z městečka Staines u Londýna si diváky získala a díky ní získal Baron Cohen v Británii popularitu. Ali G pak měl vlastní show, ve které uváděl do rozpaků hloupými otázkami často nic netušící celebrity, jako byl fotbalista David Beckham a jeho žena Victoria. Později se objevil i v úspěšném filmu Ali G Indahouse (Ali G v parláči), v němž se rapper vydal na politickou kariéru.

Před sedmi lety Baron Cohen poslal postavu Aliho G do důchodu a věnoval se úspěšným filmům jako Borat, Bruno a Diktátor, které mu přinesly celosvětovou slávu. Komediální kanál FXX patřící společnosti Fox oznámil, že od příštího roku uvede starší epizody s Alim G, k nimž dvaačtyřicetiletý Baron Cohen natočí nový materiál. Celý projekt se jmenuje Ali G: Rezurection (Ali G: Fskříšení).

Město Staines si kvůli vtipům, které na jeho účet Ali G dělal, loni změnilo jméno na majestátnější Staines-upon-Thames (Staines nad Temží).

Reklama

Související články

Sacha Baron Cohen dostal cenu britských komiků

Představitel kultovního Borata či Bruna Sacha Baron Cohen je nepochybně mistrem crazy komedií. Za mimořádný výkon ho letos ocenili na britských komediálních...

Výběr článků

Načítám