Hlavní obsah

Nové knihy: Friedlandová, Jindra či Dugard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se v životě člověka vlastně změní za dvacet pět let? To je námětem děje knihy Klub nadějných žen, ve které se čtveřice hlavních hrdinek zamýšlí nad svými životy. Další román zase vypráví příběh korejské dívky, která je prodaná do korejské školy pro kurtizány. Nabídka dále obsahuje historické dílo o osvobození Paříže za druhé světové války, básnickou sbírku inspirovanou rockovou scénou či detektivku popisující sexuální otroctví.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Freida McFaddenová: Za zamčenými dveřmi

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její táta zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je on stále za mřížemi a ona je úspěšná lékařka s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým kdysi vraždil i její otec.

Kalibr, 240 stran, 349 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Ashley Audrainová: Šepoty

Whitney Loverlyová sedí u nemocničního lůžka svého malého syna Xaviera, který je v kómatu poté, co uprostřed noci vypadl z okna pokoje. Sužovaná výčitkami a vinou s nikým nemluví, zatímco se její muž, sousedé a přátelé snaží vyrovnat s tím, jakou roli hráli v událostech, jež ke strašnému neštěstí vedly: odcizení manželé Blair a Aiden Parksovi, nejlepší přátelé Loverlyových, Rebecca a Ben Goldsmithovi, kteří se marně pokoušejí založit vlastní rodinu, a nakonec i Mara Alvarová, portugalská důchodkyně, kterou pronásleduje její osobní tragédie.

Ikar, 296 stran, 459 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Eleanor Shearerová: Řeka mě volá domů

Majitel plantáže Providence na Barbadosu shromáždí své otroky a oznámí jim, že král nařídil konec otroctví. Radost ale pomine, když se dozvědí, že už sice nejsou jeho otroky, ale stávají se z nich učňové. Nikdo nemůže odejít. Musí pro něj pracovat dalších šest let. Svoboda je jen jiný název pro život, který vedli odjakživa, a tak se Rachel rozhodne utéct. Daleko od Providence začíná zoufale pátrat po svých pěti dětech, které byly z plantáže prodány jinam. Rachel potřebuje zjistit, jestli je některé z nich ještě naživu.

Ikar, 280 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Susanne Goga zve do Berlína dvacátých let

Knihy

Elyssa Friedlandová: Klub nadějných žen

Na konci devadesátek, když Titanic trhal rekordy v kinech a čtvrteční večery patřily seriálu Přátelé, čtyři nerozlučné kamarádky Priya, Suki, Melissa a Tara maturovaly. Co všechno se změnilo za dvacet pět let?

Když čtveřice kamarádek v roce 1997 končila střední školu, každá z nich měla odvážné představy o úspěšné budoucnosti. Když se o pětadvacet let později sejdou na školním srazu, zjistí, že ani jedna z nich není v životě úplně spokojená. Ale není ve třiačtyřiceti ještě brzy rezignovat a nepokusit se se životem přece jen něco udělat…?

Ikar, 352 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Elly Conwayová: Argylle

Sen jednoho ruského magnáta o obnovení velikosti jeho národa spustí řetězec událostí, které mohou přivést svět na pokraj chaosu. Zabránit tomu může pouze Frances Coffeyová, nejlegendárnější špionka CIA. K tomu však potřebuje pomoc někoho mimořádně schopného. A tak do hry vstupuje i Aubrey Argylle, problémový agent s pošramocenou minulostí. Zábavný a napínavý akční thriller pro fanoušky Jamese Bonda!

Kalibr, 344 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jaromír Jindra: Karel IV. Stíny minulosti

Po jednání s vévodou Albrechtem Habsburským v Budějovicích na podzim roku 1350 se Karel IV. účastní lovu v blízkosti Zvíkova. Mezi lovci, kteří se po skončeném honu sešli na shromaždišti, však král chybí. Pátrači ho najdou v bezvědomí, s přeraženou čelistí a poraněnou krční páteří. Stojí za zraněním náhoda, nebo něčí úmysl?

Když je poblíž nalezena mrtvola venkovana, vybavená Habsburkovou pečetí, miska vah se pomalu vychyluje na stranu pokusu o královraždu. Velitel královy ochranné družiny Karel Rozoumek proto povolá na pomoc přátele a také se sám pouští do pátrání. Text čtou Radek Valenta a Sofie Streitová.

Témbr, 11 hodin 25 minut, 299 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Glatz: Rituální vraždy v Kladsku

Knihy

Juhea Kimová: Jako tygr ve sněhu

Nádherný příběh lásky, války a vykoupení, odehrávající se na pozadí korejského hnutí za nezávislost, sleduje propletené osudy mladé dívky prodané do školy pro kurtizány a chudého syna venkovského lovce. Debutující spisovatelka Juhea Kimová vdechla život výjimečným postavám, které splétají své vlastní osudy v provoněných komnatách kurtizánské školy v Pchjongjangu, oslnivých kavárnách stále modernějšího Soulu i v lesích Mandžuska, kde zuří líté boje.

Jota, 368 stran, 268 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Martin Dugard: Za svobodnou Paříž

Strhující vyprávění o hrdinství, touze po svobodě a obětování se za správnou věc během bojů o Paříž za druhé světové války.

V květnu roku 1940 vtrhla Hitlerova vojska do Francie a svět byl ohromen drzou, zničující bleskovou válkou, jež vyvrcholila dobytím Paříže. Napadená země se během několika týdnů zhroutila a její metropole, ono „město světel“ zaslíbené intelektuálům a umělcům, ctěné pro svou atmosféru bezstarostnosti a svobodomyslnosti, se ocitlo pod nacistickou nadvládou. Proti teroru okupantů, kterému padlo za oběť více než sto dvacet tisíc Pařížanů, se záhy začal formovat vlastenecký odpor.

Jota, 400 stran, 374 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Aleš Berný: K Helmovskému jezu

Básnická autorova prvotina nabízí působivé epické pásmo z pražského Podskalí: rozhovor (lhostejno zda imaginární, či skutečný) s někdejší láskou se v něm mísí s obrazy z dětství, líčením nevratné proměny celé čtvrti a tragickým příběhem jedné podskalské rodiny, to vše podáno evokativním jazykem prosyceným aluzemi na velká literární díla i současnou popkulturu, od Ein stürzende Neubauten či Huga Race po Nicka Cavea nebo Filipa Topola.

Až holanovsky výpravné pasáže se tu střídají se ztišenými, úspornými, vizuálně silnými obrazy, evokujícími bolestnou pomíjivost člověka i města, a celou poémou se táhne pronikavá melancholická nota, stesk po uplynulém, po všem, co hnědá řeka odnesla z Podskalí až k Helmovskému jezu.

Argo, 128 stran, 348 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

Robb J. D.: Krutá rozkoš

Poručíka Evu Dallasovou zaujmou na místě činu nákladné, elegantní šaty a drahá kosmetika na těle třináctileté dívky. Zdá se, že dívku někdo připravoval k roli sexuální otrokyně. Pomoct by Evě mohl manžel Roarke, který se pohybuje mezi městskou smetánkou. Bude těžké zachovat chladnou hlavu tváří v tvář tomu, kdo mučí a týrá nevinné dívky.

Alpress, 344 stran, 369 Kč

Foto: Alpress

Obal knihy

RECENZE: Chyť toho králíka – román o rozbitém ženském přátelství

Knihy

RECENZE: Radka Denemarková přemítá o dědictví dlouhého století

Knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám